Recenze: Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda


Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda bazar | Databáze knihAutor: Meghan Quinn
Vydání:
Baronet, 2020
Žánr:
zábavná romantika
HODNOCENÍ : ★★★★

Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda? Jednoduše. Zaprvé: zkuste ji přesvědčit, že nejste arogantní frajer. Zadruhé: předstírejte, že chcete, aby vás dala dohromady s jinou ženou. Sblíží vás to. A do toho ji nečekaně přepadněte a vyznejte jí lásku. Ženy to přece milují,ne? Jenže ono to randění je mnohem větší věda, než se zdá...


Bram Scott má rád peníze, moc a flirtování. Je atraktivní, bohatý a sebejistý natolik, že by s ním neotřásl ani hurikán. Zkrátka je to muž snů, kterému dívky sami skáčí do postele. Jen jedna stále odolává. Bram má totiž slabost pro Julii, sestru svého nejlepšího kamaráda. Před lety mu dala kopačky. On se ale nevzdává a tak schválně prohraje bláznivou sázku s kamarády, aby měl záminku, ji vidět. Loni musel poražený chodit na lekce hot jógy v legínách. Letos prohra znamená, že se Bram musí přihlásit do seznamky, kterou vede právě Julie a absolvovat alespoň jedno rande. Bram však tajně doufá, že mezitím se mu povede přesvědčit Julii, že ve skutečnosti není frajírek, ale princ na bílém koni..

Julie je ale chytrá a ostýchavá. Nezajímají ji dárečky, chlapácké řeči ani namakaná těla. Ona je totiž doktorkou lásky. Úspěšně vede svoji seznamku a nechce plýtvat energií na vztahy. Miluje seznamy pro a proti a díky tomu nevěří, že by Bram mohl být pro ni ten pravý. Bram, který tvrdí, že láska je pro blbečky, vyvádí ji z rovnováhy a vůbec se k ní nehodí. Nebo snad ano?

,,Kdybych byl komiksová postavička, měl bych nad hlavou neustále červená srdíčka, aby všichni věděli, že jsem zatracený hlupák, který se zabouchl do sestry svého nejlepšího kamaráda.,,

Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda je úsměvný romantický manuál o randění, lásce a tápání. Je to typická milá oddechovka. Na podobné téma najdete stovky knih. Nepřináší nic nového, ale přesto ve svém žánru úspěšně boduje. Jen málokdy totiž narazíte na knihu tak zábavnou a roztomilou. Je to dokonale vyvážená kombinace humoru a jiskření. Je lehce pikantní a příjemně žhavá.

Kniha je psaná střídavě z pohledu Brama a Julie. Bram si vás získá brzy. Je to chlap, kterého najít, je jako vyhrát v loterii. Na povrchu vypadá jako drsný alfa samec, ve skutečnosti je to ale citlivka. Uvnitř se skrývá muž ochranitelský, pozorný a vášnivý. Jeho chlapský pohled na věc, vtipné hlášky a roztomilé tápání, jak ze sebe udělat neodolatelného romantika, vás zaručeně pobaví.

Naproti tomu Julie by otřebovala menší otřes mozku. Je to šprtka zamilovaná do excelu a často připomíná pštrosa s hlavou v písku. Naštěstí i ona postupně přijde na to, že chemie prostě občas nezapadá do grafů a tabulek.

Výsledkem je velmi povedená romantika. Není zbytečně sladká, ani překombinovaná stovkou rozchodů a vztahových dramat. Přinutí vás se smát, pohladí u srdce i na duši a připomene vám, že nejlepší je, vždy se řídit svým srdcem. Zkrátka je to ideální jednohubka pro zasmání a odpočinek.

Okomentovat

15 Komentáře

  1. Původně jsem si říkala, že kniha asi nebude nic pro mě, ale po přečtení tvé recenze váhám :D Možná, až jednou budu mít chuť na nějakou romanťárnu, tak se do ní pustím :D Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až bude chuť na romantiku, tak je to určitě správná volba :)

      Vymazat
  2. Prvý dojem z obálky, názvu a načrtnutia deja bol presne taký ako popisuješ v recenzii - takýchto kníh je veľa. Na druhej strane je super, že nie námetom, ale dobrým prevedením je tá kniha zábavná a ponúka pohľady muža aj ženy a to podľa mňa super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobných knih je spousta, ale tahle mezi nimi vyniká :) Mám ráda když jsou romantické knihy i vtipné, není tam sto rozchodů, a když se střídají a když je psaná i střídavě z pohledu chlapa, je to super :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná recenze. :) Tohle je přesně žánr, který mám ráda. Určitě se po knize mrknu. Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda tento žánr, určitě tě knížka nezklame :)

      Vymazat
  4. Thanks for the great recommendations🧡🧡Regards!

    OdpovědětVymazat
  5. To zní jako skvělé pohodové čtení! :-) Mám ráda knihy, kde se střídají pohledy hlavních postav, dělá to knihu víc zajímavější a rozhodně víc poutavou. A jakožto randící čtyřiadvacátnice si knihu ráda přečtu, alespoň pro to pobavení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělá oddechovka :) Myslím, že pro pobavení úplně ideální :) Tak hezké čtení :)

      Vymazat
  6. Docela si mě na knihu nažhavila :-D Já mám romantiku prostě ráda a tohle je prostě ...no jako z knížky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě nažhavila :) Knížka tě nažhaví ještě víc, je to moc povedená romantika :)

      Vymazat
  7. Zní to moc dobře. Takové pohodové čtení se vždycky hodí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, občas je potřeba takové pohodové čtení jako balzám na nervy :)

      Vymazat
  8. Teda, dlouho jem nečetla žádnou takovou oddechovku.. těď b se mi to ale hodilo, podívám se po ní. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako oddechovku ji rozhodně doporučuji :) krásně se u ní odpočívá, zaručeně pobaví, prostě ideální na odreagování :)

      Vymazat