To nejlepší v angličtině za srpen

Prázdniny jsou v plném proudu. I knižní trh si dával menší prázdninovou přestávku. V srpnu už se však s novými zajímavými knižními kousky doslova roztrhl pytel. To nejlepší, co vyšlo tento měsíc v angličtině, najdete v tomto článku. Snad vám přinese inspiraci, naláká vás ke čtení anebo vám ukáže, na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :)


Daughter of the Burning City (Amanda Foody)
YA fantasy ve stylu Caravalu
Z této knihy budou nejvíce nadšení fanoušci Caravalu. Kniha má totiž podobný námět a atmosféru cirkusového městečka.
Šestnáctiletá Sorina strávila většinu svého života v putujícím festivalovém městečku, ve kterém má skoro každý nějaké nadpřirozené schopnosti. Sorina má schopnost vytvářet iluze a společně se svojí rodinou předvádí show plnou iluzí. Vždy věřila, že její iluze jsou pouhé fantaskní, neživé iluze a bytosti. Jenže pak jednu z jejích iluzí zavraždí. Sorina najednou musí zjistit, kdo dokáže zabít osobu, která ve skutečnosti neexistuje. Pátrání ji zavede do nejtemnějších koutů festivalového městečka a cestou narazí i na lásku. Mezitím vrah pokračuje ve svém díle...

Mask of Shadows (Linsey Miller)
YA fantasy
Jak se stát elitním assasínem?
Sallot Leon je zloděj a je v tom dobrý. Ovšem Sal nechce být jen drobný zlodějíček. Touží se pomstít šlechticům, kteří jej připravili o jeho domov. Jednoho dne ukradne plakát, který oznamuje konkurz na Levou ruku, elitního vraha královny. Rubín, Smaragd, Ametyst a Opál, to jsou čtyři nejlepší zabijáci v království a Sal se rozhodne stát se jedním z nich. Konkurz však bude tvrdý, smrtící a plný nebezpečí. Sal musí přežít, aby se konečně mohl pomstít.

Wicked Life a Wildfire (Lana Popovic)
YA fantasy
Všechny ženy v rodině Iris a Maliny mají jedinečnou kouzelnou schopnost manipulovat s krásou. Iris detailně vidí květiny v úplně jiném světle a svůj pohled na ně dokáže přenést na sklo. Zatímco Malina všechny své nálady mění v hudbu. Své neobvyklé dary však musí držet v tajnosti. Když je však jejich matka záhadně napadena, budou muset své schopnosti využít. Jenže co když zjistí, že jejich magie není darem ale zlomyslným prokletím?

The Hearts We Sold (Emily Llody-Jones)
YA fantasy
Co když prodáte své srdce?
Když Dee uzavře dohodu s démonem - své srdce výměnou za útěk ze svého katastrofálního života, zjistí, že obchod ji bude stát více, než si myslela. To, že se stala bezcitnou je jen začátek. Před ní leží osud horší, než noční můra. Musí přijít na způsob, jak získat své srdce zpátky a zrušit smlouvu s démonem. Mezitím se zamiluje do okouzlujícího a tajuplného Jamese Lancera. Jenže Dee se začíná ptát: může někomu dát své zamilované srdce, když už není její?

This Is not the End
YA dystopie
Co se stane, když má každý právo na vzkříšení?
Jednoho letního odpoledne přijde Lake o všechno. Tragická nehoda si vyžádala životy dvou lidí, které milovala- jejího přítele a nejlepšího kamaráda. Jenže nemusela je ztratit navždy. Technologie pokročila a dokáže vzkřísit duši mrtvých. Podle nových zákonů upravujících tento proces získá každý člověk právo jedno vzkříšení, které může použít jedině v den svých osmnáctých narozenin. Lake bude za pár týdnů čelit nemožné volbě. Má si přát oživení svého přítele nebo kamaráda? A vše zkomplikuje ještě neznámý chlapec, kterého Lake potká a který prohlašuje, že oživení mrtvých jsou špatná. Která cesta je ta správná?

In Some Othe Life (Jessica Brody)
YA
Když se ráno probudíte v jiné verzi svého života
Kennedy Rhodes odmítla přijetí na soukromou elitní školu, místo toho se rozhodne zůstat na střední škole, aby mohla být s chlapcem svých snů. O tři roky později ji však přítel podvádí a Kennedy své volby lituje. Ale když se Kennedy udeří do hlavy a probudí se v jiné verzi svého života, může vše změnit. Najednou se ocitá před třemi lety zpátky ve chvíli, kdy se rozhodla odmítnout soukromou školu. Jakým směrem se její život bude ubírat tentokrát?

Colorless (Rita Stradling)
YA fantasy
Můžete vyblednout a stát se neviditelnou?
V Domengradu existují pravidla, kterými se musí všichni řídit. Bojte se bohů. Uctívejte kouzelníky. Šestnáctiletá Annabelle však kouzelníky a bohy pokládá za pouhý mýtus. Nezabývá se pravidly a místo toho se těší až bude paní svého panství. Pak ovšem náhle Anabelle vybledne pigment z kůže i vlasů. Vybledá a stává se neviditelnou. Žijící jako přízrak ve svém domě, Anabelle zjistí, že k tomu, aby se opět stala viditelnou, musí odhalit tajemství vraždy svých rodičů. Zdá se, že v ní měli prsty kouzelníci a jejich kletba.

Body Parts - Jessica Kapp
YA dystopie
Dystopie ve stylu filmu Ostrov aneb co když jste jen náhradní tělo?
Šestnáctiletá Tabitha vyrůstá v elitním pěstounském středisku, kde se z ní má stát světová sportovkyně. Trenéři jí řekli, že musí být ve špičkové fyzické kondici a až poté najde stálý domov. Tabitha pilně trénuje a doufá, že najde adoptivní rodinu. Když je konečně na cestě za novým domovem, neprobudí se ve svém novém pokojíčku, ale v nemocniční posteli. Tam se konečně dozví, proč musí být dokonale zdravá. Je náhradním tělem pro lidi, kterým selhávají orgány. Tabitha je odhodlaná se s tímto osudem nesmířit a zachránit isvé přátele z pěstounského střediska, kteří jsou další na řadě.


Okomentovat

15 Komentáře

  1. Prvá kniha podobná Caravalu ma až tak nezaujala, keďže Caraval ma sklamal, každopádne zaujala ma kniha Colorless, ktorá vyzerá pomerne dobre. Vďaka za super tipy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caraval jsem zatím nečetla, ale chystám se na něj :) A Colorless má krásnou obálku a i ten příběh zní lákavě :) Jestli se do ní pustíš, přeji hezké čtení :)

      Vymazat
  2. Já se teda chystám na Caraval i Daughter of the burning city tak jsem zvědavá :) a je fakt, že knihy v angličtině mám mnohem radši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám ráda knihy v angličtině :) Nebo spíše takové to objevování nových příběhů, které u nás možná nikdy nevyjdou a byla by škoda si je nepřečíst :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě inspirovala ke čtení :) Nových knížek není nikdy dost :)

      Vymazat
  4. To zas budu bez peněz! Ach.. ja ty tvoje články prostě miluju ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez peněz nejspíše budeme obě :) Protože když tyto články sestavuji, automaticky chci skoro všechny knihy, v kterých o nich píšu :D Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Super výber, nejvíc mě zaujala In some other life 🙂
    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo, tak tohle je super článek! Už dlouho se porozhlížím po něčem, co bych mohla v rámci školy přeložit z angličtiny, a tys mi dala slušnou dávku inspirace :D Sice obvykle YA nevyhledávám, ale na čtení v aj mi přijde ideální... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Co se musí nechat jsou ty obálky, už chápu proč člověk ty knihy musí mít alespoň doma :D Bohužel pro mě je to moc nečtená YA kniha, což nevadí, ale YA fantasy už asi nedám :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mňa strašne zaujala Colorless (nie, nebude to len tou obálkou XD ) a aj In some other life by mohla byť dobrá, takže dúfam, že sa k nim veľmi rýchlo dostanem :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíce mě zaujala třetí a pátá zmíněná kniha. Má zajímavé téma! A obálky jsou krásné snad všechny. :)
    Možná by byl fajn článek o knihách v angličtině - pro začátečníky. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  10. Asi bych si nepřečetla všechny, ale podle obsahu bych si pár knížek určitě vybrala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  11. Obdivuju cteni v anglictine. Nedavaam neddavvam nedavam. Ale taak strasne bzzch chtella :D ted jsem si koopila harrho pottera v nemcinne takk to bude teprve vyzva :D

    OdpovědětVymazat