Recenze: I see London, I see France

Výsledek obrázku pro i see london i see franceAutor: Sarah Mlynowski
Počet stran: 378
žánr: YA romance
Vydání: HarperTeen, 2017
Vydání u nás: nechystá se
HODNOCENÍ: ★★★★★
Londýn. Paříž. Švýcarsko. Jižní Francie.
Poznávání. Láska. Dobrodružství. Léto.

Sedmnáctiletá Sydney se spolu se svojí nejlepší kamarádkou Leelou vydává na vytouženou cestu po Evropě. Před sebou má čtyři týdny cestování a zážitků. Její plány zahrnují vidět Eiffelovku, ochutnat pravou italskou zmrzlinu a poznat nové lidi. Čeká je léto snů, jenže krátce po startu se již na obzoru objevují první mráčky. Cesta začíná jinak, než obě dívky čekaly. V letadle potkají Matta, bývalého přítele Leely a ten má náhodou namířeno na podobný výlet po Evropě. Doprovází ho i kamarád Jackson, který Sydney padne do oka.

Původní plán užít si čistě dámskou jízdu napříč kontinentem vezme rychle za své. Leela nedokáže odolat a brzy se dá se svým ex-přítelem dohromady. Sydney se naopak spřátelí s Jacksonem. Čekají je vyhlídková jízda na Londýnském oku, romantická Paříž i adrenalinem nabité Švýcarsko. V srdci Sydney se však odehrává velké drama. Sydney totiž dosud vše obětovala své matce, která trpí agorafobií a bojí se vyjít z domu. Sydney jí byla každý den nablízku. Její společenský život však dost pokulhává. A teď je možná  poprvé zamilovaná. Jenže může vůbec mít vztah, když všechen čas obětuje rodině?

I see London, I see France je kniha, kterou jsem si vybrala v podstatě náhodou. Sáhla jsem po ní ze zvědavosti a nakonec byla mile překvapená. Dokonce natolik, že jsem zatoužila mít ji doma v papírové podobě a tak je první knihou v angličtině, která zdobí moji knihovničku. 

Je to kniha plná léta, romantická a zábavná, zkrátka přesně taková, jaký by měl správný road-trip  být.  Dýchá z ní totiž taková cestovatelská atmosféra, takže budete mít pocit, že se zítra jistě probudíte ve Francii na pláži nebo uprostřed hor. Spolu se Sydney budete poznávat nová místa a věřte, že to bude opravdu zábava. Jako například, když jim málem uletí letadlo. Vtipných i výbušných okamžiků bude po cestě ještě více, takže nudit se rozhodně nebudete.

Kniha je psaná z pohledu Sydney a to jednoduchou angličtinou. Četla se lehce, žádná složitá souvětí nebo neznámá slovíčka. Nečekejte od ní však nějaké hluboké myšlenky nebo něco převratného. Tahle kniha si na nic nehraje a naservíruje vám jednoduchý, romantický, zábavný a překvapivý příběh, přičemž každý jeho střípek je založený na jiné stránce cestovatelského průvodce.

 Sydney je hrdinka s velkým srdcem, která vždy pomáhá svým blízkým a naopak trochu zanedbává sebe. Na této cestě však kromě zajímavých zemí začne poznávat i sama sebe. A o tom tento příběh je. Jednoduše vzrušující cestovatelské dobrodružství o poznávání, hledání sama sebe a samozřejmě i o první lásce.

Okomentovat

16 Komentáře

  1. Knížka vypadá skvěle. Mám ráda takovéhle nekomplikované, odpočinkové knihy, kterými se jednou za čas dá proložit čtení. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ráda občas prokládám čtení nějakou pěknou jednohubkou u které si odpočinu :) A s touto knihou se to povedlo skvěle :)

      Vymazat
  2. Na tuhle knihu se moc těším - jsem ráda, že se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti přeji, ať se ti také líbí :) Hezké čtení :)

      Vymazat
  3. Mám moc ráda roadtrip knihy. Díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem tě nalákala :) Taky mám ráda road-trip knihy :)

      Vymazat
  4. Kniha vypadá opravdu lákavě! Moc pěkná recenze:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Opravdu to je hodně lákavá knížka :)

      Vymazat
  5. Knížka vypadá opravdu skvěle! :) Už ten přebal mě zaujal a i popis děje vypadá dobře. Mám strach číst anglický knížky protože mám problém s některými slovíčky a podobně. Ale pokud tam jsou jednoduchá souvětí, docela ráda bych si na tuto knížku troufla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle se četla vážně lehce a to taky na čtení v angličtině nejsem právě expert. Třeba do fantasy se zatím raději moc nepouštím :)

      Vymazat
  6. to vyzerá dobre, zbožňujem aj keď autori opisujú miesta kde boli a tak aj keď som nikdy nebola vo francúzsku, tak v knihe je to dokonale opísané a cítim sa akoby som tam bola 8)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, ta vypadá moc dobře! :) Přidávám si jí na můj stále nekončící seznam knih, které si musím přečíst.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Přesně, je to ideální letní čtení :) Nebo i na podzim, na zavzpomínání na léto :)

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Rozhodla jsi za mě, tuhle knihu so musím přečíst :)

    OdpovědětVymazat