To nejlepší v angličtině za únor

Na minulý článek byly reakce celkem pozitivní a jelikož i mě jeho sestavování baví a dodává mi přehled, máme tu pokračování. Tentokrát to nejlepší, co se v angličtině urodilo za měsíc únor! :) A bylo toho víc, než dost. Mezi novinkami je podle mě i pár kandidátek na vydání v češtině, takže se nechte inspirovat a nalákat, na co se třeba jednou můžeme těšit :)



The Shadow Queen (C. J. Redwine)
YA retelling Sněhurky
Tahle kniha by si podle mě české vydání rozhodně zasloužila.
Lorelai Diederich, korunní princezna a uprchlík na svobodě, má jedinou misi: zabít zlou královnu, která jí vzala její trůn a zabila jí otce. Lorelai bude muset být silnější, rychlejší a použít svoji zbraň - magii. Mezitím byl v sousedním království zabit král a jeho prvorozený syn. Druhý syn, princ Kol se ujímá vlády a zodpovědnosti za ochranu svého království. Uzavře smlouvu se zlou královnou. Slíbí, že jí přinese Lorelaino srdce...

Starflight (Melissa Landers)
YA sci-fi  
Život ve Vnější oblasti je nezákonný, špinavý a tvrdý. Solara po něm ale touží. Potřebuje nový začátek v místě, kde nikoho nezajímá její minulost nebo její tetování zločince. Cestou do vnější oblasti sleduje řadu tajemných souřadnic, které by jí mohly pomoci očistit její jméno. Objeví záhadnou planetu X a dozvídá se o spiknutí, které jí přinutí zpochybňovat vše, co o svém životě zatím věděla..

Riders (Veronica Rossi)
YA fantasy ala Ghost Rider
Pamatujete si ještě na Veronicu Rossi a její sérii Pod nekonečnou oblohou? Teď přichází s novinkou Riders, která nápadem připomíná seriál Ospalá díra nebo Ghost Ridera :)
Nic než smrt nemůže Gideona Blakea odradit od dosažení cíle stát se americkým vojákem. A jak se ukazuje, neodradí ho ani smrt. Zatímco se zotavuje z nehody, kterou logicky neměl přežít, Gideon objevuje své nové schopnosti. Stal se Jezdcem války, jedním ze čtyř legendárních Jezdců Apokalypsy...

Assassin's Heart (Sarah Ahiers)
YA fantasy
 V království Lovero spolu soupeří devět klanů Asassínů. Sedmnáctiletá Lea vždy důvěřovala síle své rodiny a věřila, že vyhrají. Dokud ji jednoho dne nenašla zavražděnou a jejich dům v plamenech. Lea si teď dala nelehký úkol. Musí vyrovnat skóre a pomstít se klanu, který je jejím největším nepřítelem.




Reign of Shadows (Sophie Jordan)
YA fantasy, retelling
Po Drakii a Nevítaných přichází Sophie Jordan s novinkou Reign of Shadows.
Před sedmnácti lety se království Relhok zahalilo do tmy. Během tohoto chaosu zlý kancléř zabil královskou rodinu a zmocnil se trůnu. Luna Relhoková  však unikla a teď se skrývá ve věži. Její přežití závisí na tom, že všichni věří, že je mrtvá. Ale Luna chce víc. Když potká Fowlera, tajemného lukostřelce, má příležitost utéct a zachránit své království.

Firstlife (Gena Showalter)
YA fantasy, dystopie
Tenley Lockwoodová je průměrně sedmnáctiletá dívka...která strávila poslední rok zamčená uvnitř vězení. Důvod? Její odmítnutí, vybrat si, kde bude žít, poté, co zemře. Vítejte ve světě, kde si můžete vybrat, jestli svůj další život prožijete v řiši Troika nebo Myriad, což jsou dlouhodobí nepřátelé na život a na smrt. A obě říše ji lákají na svoji stranu. 

A Gathering of Shadows (V.E. Schwab)
YA fantasy
Pokračování A Darker Shade of Magic. Návrat do světa, kde je Londýn rozdělený na několik částí. 
Kell je jedním z posledních cestovatelů - neobyčejných mágů, kteří dokáží cestovat mezi paralelními světy. Šedivý Londýn je špinavý, nudný, postrádající kouzlo a vládne mu šílený král George. Červený Londýn je místo, kde jsou život a magie uctívané a prosperujícímu impériu předsedá dynastie Maresh. Bílému Londýnu vládne kdokoliv, kdo zavraždí předešlého vůdce. Lidé bojují, aby mohli ovládnout magii a magie vrací úder. Jednou tu byl i Černý Londýn, ale o něm nikdo nemluví...A Kell je vyslancem mezi nimi.

The Forbidden Wish (Jessicea Khoury)
YA retelling
Aladdin objeví kouzelnou džinovu lampu a vypustí džinku Zahru do světa, který neviděla stovky let. Do světa, kde magie chybí, je zakázaná a existence džinů je nezákonná. Zahra se musí skrývat, aby přežila a v tomto světě musí zůstat, dokud nesplní tři přání...



Unhooked (Lisa Maxwell)
YA fantasy, retelling
Gwen a její kamarádka Olivia jsou uneseny stínovými bytostmi do světa, kde je msamožravé moře, ježibaby a nebezpečné víly. Jmenuje se Země Nezemě. Soupeří tu mezi sebou dobro a zlo, a ztrácí se vzpomínky. Gwen se snaží si vzpomenout odkud přišla a najít cestu domů, ale mezitím si bude muset zahrát na pohádkovou hrdinku. A pozor na kapitána Hooka..

 Blackhearts (Nicole Castroman)
YA fantasy, retelling
Černovous je pirát známý jako pirát, který zasel strach do srdcí všech námořníků. Ale v této knížce se dozvíte, že to byl jen mladý muž, který snil o životě plném dobrodružství a o lásce.

Titans (Victoria Scott)
 YA fantasy
Svět Astrid Sullivan se točí kolem Titánů, mechanických koní. Ona a její nejlepší kamarádka strávily bezpočet hodin díváním se na ně. Není to jen vzrušení závodu. Je to inženýrství koní a způsob, jakým jsou naprogramovaní, abych se zdály být jako živí. A teď má Astrid šanci zúčastnit se s jedním z nich velkého závodu.

Thief of Lies (Brenda Drake)
YA, fantasy
Dobrodružná výprava po nejkrásnějších knihovnách světa.
Při zkoumání knihy o světových knihovnách, Gia omylem řekne slůvko, které ji a její přátele nasaje do staré fotografie a přenese je do knihovny v Paříži. Skákání do těch nejhezčích knihoven světa by pro Giu byl splněný sen, kdyby je nehonily bytosti, které vylézají z knih a čaroděj, který se chce pomstít.




Okomentovat

17 Komentáře

  1. Musím nechat, že tenhle výběr vypadá vážně hodně slibně!
    Hodně mě zaujaly knížky Riders a Assassin's Heart - tak snad se dočkám překladu :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Únorová úroda je opravdu bohatá :) Nějak se teď roztrhl pytel s retellingy, princi, princeznami, královstvími a fantasy...:) Snad se dočkáme překladu :)

      Vymazat
  2. Jak mě YA moc neláká, přijdu si na to už trochu stará, tak The Shadow Queen mě zaujala nehorázně :) Takže moc děkuji za tip! :)
    Pěkný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi YA se občas najdou pěkné kousky :) The Shadow Queen by mohla být jedním z nich :)

      Vymazat
  3. Vydáva sa vôbec aj niečo iné okrem YA? *ani sa nesnaží skrývať rozhorčenie*
    Ale...na druhú stranu milujem retellingy :3
    Ďakujem za tipy, ktovie, kedy sa my slováci týchto kníh dočkáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vydává se ještě spousta eroťáren na všechny způsoby :D Zkrátka je to teď taková vlna :) Nejdřív byli upíří, pak dystopie jako Hunger Games, teď je období YA fantasy a retellingů :) Ale dají se mezi nimi najít kvalitní kousky a dobrých retellingů taky není nikdy dost :)

      Vymazat
  4. Skvělý článek!! :)
    Opět mě tu zaujala aspoň polovina knih, takže překlad prosím!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom podobně :) Snad se dočkáme překladu, některé knížky by si ho vážně zasloužily :)

      Vymazat
  5. The Shadow Queen ♥♥
    Objevila jsem tu spoustu nových tipů, moc děkuji!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že je tento článek užitečný :) Shadow Queen vypadá vážně skvěle, nevydat ji u nás by byl skoro knihomolský zločin :)

      Vymazat
  6. Zajímavé tipy :) Já bych tohle všechno v angličtině rozhodně nezvládla, sotva jsem přečetla pár novel... většinou v aj čtu hlavně povídky a mangu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mangu taky plánuji někdy zkusit :) Od čtení povídek to je už jen malý kousek ke knížkám :)

      Vymazat
  7. Když si tak prohlížím jednotlivé tipy, napadá mě, že bych mohla odstartovat svoje čtení v angličtině. Nějaké lehčí knížky pro začátečníky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehčích knížek pro začátečníky je spousta :) V is for virgin nebo cokoliv od Kelly Oram, Rainbow Rowell, pokračování Girl Online nebo The Duff :)

      Vymazat
  8. Super výběr, teď už se jenom dokopat k tomu čtení v aj :D

    OdpovědětVymazat
  9. Uf, tento rok vychádza toľko dobrých vecí, že normálne neviem, kedy si na to všetko nájdem čas. The Shadow Queen ma rozhodne zaujalo, to mám na radare už dlhšie a som veľmi zvedavá, čo sa z toho vykľuje, ale dúfam, že to bude minimálne aspoň také dobré ako anotácia. :D
    O Starflight som ešte nepočula, ale idem si to strčiť do to-read, lebo vesmírnu knihu som veľmi dávno nečítala, ale vesmír zbožňujem, takže to môže byť tiež celkom dobré osvieženie popri knihách, ktoré momentálne čítam.
    Ooo, aj Assassin´s heart vyzerá dobre.
    Na novinku od Sophie sa tiež chystám. Sériu Drakie vnímam ako taký priemer, ale Nevítaní sa mi páčili už viac.

    OdpovědětVymazat