Recenze: Lucky Number Four


Autor : Amanda Jason
Žánr: romance, new adult
Počet stran: 368
Nakladatelství: C.A. Kunz, 2013
Vydání u nás: nechystá se
Anotace:
Pandora Phillipsová žije tak trochu bláznivý život. Její matka je hysterická, příbuzní nestojí zrovna nohama na zemi a její nejlepší přátelé jsou novomanželé. Dobře, to že jsou její přátelé novomanželé, není neobvyklé, ale žít s nimi v třípokojovém bytě s tenkými stěnami, neobvyklé je. Sex, sex, sex, je zcela v jejich mysli. Ve skutečnosti není jenom v jejich mysli, ale na kuchyňském stole, gauči nebo na kuchyňské lince..Jako studentka vysoké školy a baristka, si Pandora nemůže dovolit být neustále nevyspalá a tak si začne hledat nové místo, kde složit hlavu...Její noví spolubydlící jí obrátí život úplně naruby. Představte si tři mužské modely, pro které ne není žádná odpověď...
HODNOCENÍ: ★★★

Představte si tři nové spolubydlící. Všichni vypadají, jako kdyby vypadli ze stránek dámského časopisu a jejich tváře zdobí billboardy. Jsou dokonalí a neskutečně vtipní. Jo, tahle knížka je sen.


A tenhle sen si na vlastní kůži prožije Pandora Phillipsová, která bydlí se svou nejlepší kamarádkou a s jejím manželem. Čerstvě oddaný páreček má hodně zamilované myšlenky. Pandora nečekaně potkává své nahé spolubydlící v kuchyni a v noci si toužebně přeje mít zvukotěsné stěny. Když v obchodě náhodou narazí na inzerát, ve kterém shánějí čtvrtého spolubydlícího do party, neváhá ani minutu a rozhodne se přestěhovat.

A pak potká své tři nové spolubydlící. Ocitne se tváří v tvář modelům, nad kterými ještě minulý měsíc slintala v dámském časopise. Obdivovala jejich svaly a dvanáct buchet, a teď jim bude vařit kafe a vyhánět je z koupelny. Colin, Liam, Drew a Pandora. Bude z nich šťastná čtyřka...

Zavrtěla jsem hlavou. Prostě to udělej, nemáš co ztratit. Je to jen prohlídka mého budoucího bytu. Tenhle dialog ve své hlavě ukončím a zmáčknu kliku.Dveře se otevřou. Asi to jsou dveře do mého sedmého nebe. Můj mozek vnímá, že právě upírám oči na vysokého, svalnatého muže, který na sobě nemá nic víc, než boxerky a úsměv na tváři.

Tahle knížka se čte jedna báseň. Celé je to trochu neuvěřitelné. Dobře, je to hodně neuvěřitelné, ale o to tu nejde. Cílem je pobavit se a trochu si zavzdychat nad představou, jaké to asi je bydlet se třemi nejžhavějšími kluky, jaké si jen umíte představit. A tento cíl se knize povedlo splnit na výbornou. Kniha je správně vtipná, jestli jste četli Zapleteného nebo Nabíječe, umíte si to představit. Úsměv na tváři vám vykouzlí hned prvních pár vět.

Colin, Liam, Drew a Pandora mají doma pěkně horko. Na konci každé kapitoly je vždy pár vět psaných z pohledu jednoho z nich. Některý z nich je Pandořin tajný ctitel a vy až do poslední chvíle nevíte, kdo to je. Mezi nimi a Pandorou to pěkně jiskří. Ti kluci jsou jako popínavé rostliny. Možná jen trénují stalking, ale Pandoře se doslova pověsili na paty a pokaždé se přimotají tam, kde je i ona. Trochu to působí, jako kdyby je adoptovala z útulku a oni byli její věrná štěňátka.

Začátek je hodně slibný, ale naneštěstí to nevydrželo až do konce. Po pár desítkách stránek místo úsměvných situací ze společného soužití, dostaly hlavní roli city. Je to škoda, protože autorka měla výborný nápad. Takhle se kniha zařadila spíše mezi ty průměrné, ale i tak patří mezi opravdu povedené oddechovky. Angličtina je jednoduchá a při čtení se budete tak smát, až najednou zjistíte, že stránky utíkají až moc rychle a už jste v půlce knihy. Možná to není žádný zázrak, ale kniha je zábavná a vtipná. Královsky jsem se bavila v průběhu celého čtení.

Jestli máte chuť na pohodové nenáročné čtení a umíte pár anglických slovíček, je to kniha pro vás. Jen pozor, je to především fikce, v každém novém bytě se nepromenádují tři sexy kocouři jen v boxerkách. :)

Okomentovat

11 Komentáře

  1. O knize slyším poprvé, ale vypadá zajímavě. Je škoda, že se to nějak nerozvedlo, no knize šanci dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rozhodně velká škoda, autorka měla podle mě skvělý nápad, ale nevyužila ho naplno :)

      Vymazat
  2. Ami: Ta tvoje poslední věta je naprosto úžasná! Tu si musím někam zapsat, protože se ti vážně povedla!
    Kniha má rozhodně skvělý nápad. Neobvyklý a originální. Kniha by se mi nejspíš líbila, jen škoda, že není v češtině, ale třeba za pár let si knihu přečtu v angličtině!
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :) Právě ten zajímavý nápad mě ke knize přivedl :) Knížka je sice jen v angličtině a v české verzi se jí s největší pravděpodobností nedočkáme, ale Aj je v ní lehká a není to nic, co by se nedalo zvládnout :) Klidně bych ji označila i jako knížku vhodnou pro čtenáře v Aj- začátečníky :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze!!:) Vypadá to vážně dobře, musím se po knížce podívat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli budeš mít někdy chuť na vtipnou oddechovku, je to skvělá volba :)

      Vymazat
  4. Vyzerá to celkom sľubne a oddychové čítanie je presne to, čo momentálne potrebujem, takže knihu idem rovno zháňať. Snáď ma tá romantická časť nezničí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti kniha bude líbit a romantika v knize tě moc nezaskočí :) Ale není jí tam tolik, aby se to nedalo snést :)

      Vymazat
  5. Já se usmívala už u čtení recenze, knihu si musím rozhodně sehnat a přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
  6. O knize jsem ještě neslyšela, ale vypadá to na fajn oddechovku... možná jednou zkusím :D

    OdpovědětVymazat
  7. Knihu neznám, ale vypadá docela zajímavě :-).

    OdpovědětVymazat