Recenze: Život vzhůru nohama



Autor :
Jo Platt
Žánr: romance
Počet stran: 320
Nakladatelství: Ikar, 2015
Anotace:
Když Rosalind zanechá její snoubenec zvaný Krysa bez vysvětlení před oltářem, zdá se jí, že život pro ni skončil. Zanedbávání práce se u Ros brzy zvrhne v nonstop sólo alkoholový večírek. Ani sprchovat se jí už nechce tak pravidelně, jak by si představovala její matka. Ros se zkrátka do smutku umí položit se vším všudy. Teprve nové prostředí St Albans, kam se Ros přestěhuje z Londýna, by pro ni mohlo být místem pro nový život. Jako spolumajitelka knihkupectví Kapitoly se snaží začít znovu. Notně ji podporují i její kolegové. Když má ale Ros konečně pocit, že by se život mohl začít zlepšovat, její nadmíru zarostlý soused Daniel zaklepe na dveře s obrovskou kyticí, nervózním výrazem a dost smutnými novinkami…

HODNOCENÍ: ★★★★

Svůj svatební den si bude Rosalind pamatovat do konce života: pohádkové místo, nádherné šaty, krásná kytice, sto osm pozvaných hostů a... jedna naprostá krysa! Její snoubenec raději vyskočil oknem, než aby vlezl do chomoutu. Ze své tragické skorosvatby se Ros stále nemůže vzpamatovat. Schovává si své svatební fotoalbum, vytrvale se topí ve smutku a obírá o čas své přátele, kterým už leze na nervy. Ode dna se odrazí až díky nové práci v antikvariátu Kapitoly. Je to pro ni nový začátek. Ale pak přijde další rána - smrt jejího morčete Pana Edwarda. Její soused ho přejel zahradní sekačkou. A když jí na dveře zaklepe chlápek, který má plnovous delší, než Robinson Crusoe, Ros ještě netuší, že jí převrátí život vzhůru nohama...

Daniel, jak se její soused jmenuje, není v odvykacím programu pro alkoholiky, ani není bezdomovec. Naopak, obvykle je docela pohledný. Ovšem morče přejeté sekačkou je jen začátek. Rose k němu propadne živým plotem před desítkou hostů a všechna jejich setkání se vždy zvrtnou. Po této sérii příhod určitě nehrozí, že by se mu Rose líbila. Nebo může láska kvést i přes plot?

Dorazila jsem sem s úmyslem omluvit se za nezdvořilost sousedovi se sklony k alkoholismu a podprůměrnou inteligencí, ale místo toho mě na šálek čaje ze soucitu láká sebevědomý a dobře oblečený muž, kterému moje boty připadají hnusné a který mě považuje za osamělou podivínku.

Jestli vás na podzim přepadá chmurná nálada, tahle kniha vás určitě rychle rozveselí. Život vzhůru nohama je oddechovka s velkým O, která je jako stvořená pro dlouhé večery. Rosalind je taková druhá Bridget Jonesová, takže nudit se s ní určitě nebudete. Ros má talent přimíchat se do těch nejpodivuhodnějších situací a knížka je tak opravdu vtipná. Několikrát jsem se nad ní upřímně zasmála.

Hlavní hrdiny si rychle oblíbíte. Rose si asi ani nejde neoblíbit, i když je občas trochu sebelítostivá. A Daniel? Ten je velký sympaťák a po dočtení této knihy se možná začnu více rozhlížet, jestli za mojí zahradou taky nebydlí nějaký řecký bůh.

Děj je velmi jednoduchý a předvídatelný. Nečekejte žádnou zamotanou telenovelu nebo příběh, který vás intelektuálně obohatí. Život vzhůru nohama je psaný s nadhledem a je plný vtipných absurdních momentů. Příběh je svěží, čte se lehce a určitě potěší i všechny romantické duše. Kniha se zařadila mezi mé oblíbené oddechovky a mohu ji doporučit všem, co se chtějí příjemně pobavit. Je téměř zaručené, že vám při čtení budou cukat koutky.:)

Okomentovat

18 Komentáře

  1. Moc hezka recenze, jeste vice me utvrdila v tom, ze si ji chci precist :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a doufám, že jestli se pustíš do čtení, bude se ti kniha líbit, jako mě :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze!:) Knížka vypadá vážně dobře!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka opravdu dobrá je :) Skvěle jsem se u ní pobavila :)

      Vymazat
  3. Bezvadná recenze! :) O téhle knize jsem teda ještě neslyšela, každopádně podle tvého hodnocení se zdá, že by stálo za to, přidat si ji na reading list. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka určitě za přečtení stojí :) Čte se tak lehce, že ji máš za dvě odpoledne přečtenou :)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze :))

    http://the-power-of-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná recenze! :)
    Do knihy se asi pouštět nebudu,ale vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle knížka je taková nenápadná, méně známá, ale stojí za to :) Tak jestli někdy dostaneš chuť na vtipnou romantiku, třeba si na ni vzpomeneš :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Děkuji :) To mě jednou přepadla taková kreativní chvilka a tak jsem vyrazila knížku a foťák trošku vyvenčit :)

      Vymazat
  7. Kniha vypadá zajímavě, nalákala jsi mě na ni! :-).

    OdpovědětVymazat
  8. O knize jsem neslyšela, ale zaujala mě. Skvělá recenze :) Myslím, že si ji někdy přečtu, protože už jenom podle obsahu, anotace a tvé recenze je jasné, že to opravdu bude vtipná knížka :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělá recenze :) o knize jsem ještě neslyšela, ale možná se na ní někdy vrhnu :D

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá na pěkné oddechové čtení, až budu potřebovat "něco lehčího", tak vím, po čem sáhnout. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Velmi mě zaujala obálka! :) Pěkná recenze :)

    walletofinfinity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkně napsaná recenze! :) Kniha sice není úplně můj žánr, občas si ale potřebuju trochu odpočinout a nakonec proč ne u něčeho nekomplikovaného jako je toto :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat