To nejlepší v angličtině za duben

Máme tu novou dávku inspirace, která vám ukáže na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Vypadá to, že se nám tu vyrojila spousta zlých králů, kteří potřebují sesadit, nová kniha od Richelle Mead a zajímavá variace Cizinky :)


The Glittering Court (Richelle Mead)
YA fantasy
Na nejnovější knihu od Richelle Mead jsme určitě všichni zvědaví a pokud nevyjde i u nás, nazvala bych to dokonce i menší zradou :) Příběh z fantasy světa jménem Osfrid, je o Adelaide, Osfridianské hraběnce, která se vydává za prostou služku, aby unikla dohodnutému sňatku. Chce začít nový život v Novém světě, tam se ale obyčejná dívka může dostat jen jediným způsobem. K tomu jí pomůže Třpytivý dvůr, škola, která má z dívek udělat dámy a zajistit jim mocné manžele v Novém světě.

The Queen´s Poisoner (Jeff Wheeler)
YA fantasy se zlým králem
Krále Severna předchází jeho děsivá pověst uchvatitele trůnu, vraha právoplatného dědice a bezohledného soudce zrádců. Vévoda Kiskaddon se ho pokoušel sesadit, risk se ale nevyplatil a teď musí svoji vzpouru odčinit tím, že dá králi svého syna Owena jako rukojmí. Pokud ještě někdy zaváhá ve své oddanosti, chlapec za to zaplatí životem. Owen se učí přežít na dvoře krále Severna a hledá spojence. A když pak nové důkazy o zradě jeho otce zpečetí jeho osud, musí dokázat králi, že pro něj má svou cenu. S tím mu může pomoci jedna tajemná ženu, která má moc nad životem,osudem a smrtí

The Flamecaster (Cinda Williams Chima)
YA fantasy- s dalším zlým králem :)
 Adrian sul'Han, známý jako Ash, je léčitel s darem magie a žízní po pomstě. Je synem královny Skal a po sérii vražd jeho rodu, je nucen se ukrýt. Teď je však Ash mnohem blíže, než si kdy představoval, zabití člověka, který je za to zodpovědný. Je léčitelem krutého krále Ardena. Jako léčitel může jeho život zachránit, ale i vzít. Mezitím král zoufale pátrá po dívce se značkou na krku, ke které se váže proroctví. Tou dívkou je Jenna, která se náhodou potká s Ashem a spojí je jejich nenávist ke králi... 

The Star -Touched Queen (Roshani Chokshi) 
YA fantasy
Maye se rozpadne celý svět, když ji její otec, král Akaranu, donutí k výhodnému sňatku. Maya se tak stane královnou. Její role však není taková, jakou čekala. V nechtěném manželství nakonec najde sílu, touhu i lásku. Ale království Akaran má své tajemství. Strom, který nese vzpomínky místo ovoce. Maya musí rozluštit prastarou záhadu, aby zachránila ty, které nejvíce miluje. 

 
 Paper Princess (Crin Watt)  
YA - Princezniny deníky trochu jinak
Ella Harper strávila celý svůj život stěhováním od města k městu se svojí přelétavou matkou, snažila se vyjít s penězi a věřila, že jednou něčeho dosáhne. Teď po matčině smrti je Ella úplně sama. Dokud se neobjeví Callum Royal, který Ellu vytáhne ze světa chudoby do svého nóbl sídla, mezi svých pět synů, kteří ji všichni nenávidí, protože k nim nepatří. A Ella je najednou členkou jedné z nejmocnějších rodin.
 

A Murder in Time (Julie McElwain)
Cestování časem - mix FBI + Cizinka :)
Kendra Donovan je vycházející hvězdou FBI. Ale její úspěšná kariéra se pokazí, když je půlka jejího týmu zavražděna a ona sama je vážně zraněna. Jakmile se zotaví, vydá se po stopě muže, který je zodpovědný za smrt jejího týmu. Při jedné honičce s vrahem Kendra vběhne na schodiště, když znovu vyklopýtá ven, je na stejném místě. Ale v jiném čase. V roce 1815. A její vrah je v tomto světě spolu s ní. 

The Mirror King (Jodi Meadows)
 YA fantasy, pokračování Orphan Queen
 Wilhelmina má sto identit. Ona je princezna. Když bylo její království dobyto, Wilhelmina a další osiřelé děti šlechty byli vzati do Skyvale, hlavního městě Indigového království. O deset let později,  jsou experty na krádeže a špionáž. Spolu s nimi si Wilhelmina může vzít své království zpět a zničit své nepřátele. 

Tell Me Three Things (Julie Buxbaum)
YA romance
Jessie nastupuje do prvního ročníku svojí nové školy v Los Angeles. Ve chvíli, kdy to chce vzdát a vrátit se zpátky do Chicaga, dostane e-mail od člověka, který si říká Nikdo/Někdo a který jí nabízí, že jí pomůže zorientovat se v divočině v její nové škole. Je to komplikovaný podvod? Nebo se může spolehnout na neznámého přítele jménem Nikdo/Někdo?
Golden (Melissa de la Cruz)
fantasy, 3.díl série
Možná si vzpomenete na Melissu de la Cruz a její upírskou sérii Modrá krev, která vycházela i u nás. Teď je zpátky se sérií o Natashe Kastal, která žije v Las Vegas. Jenže město se změnilo, stejně jako celá planeta je pokryté ledem. Natasha jako mnoho ostatních slyšela o mýtické zemi Blue, kde slunce stále svítí. Ale najít tam cestu není vůbec jednoduché, vyžaduje to spoustu magie...

Emerge (Tobie Easton)
YA retelling - malá mořská víla
Tak jeden drobný postřeh- zaujalo mě jméno autorky. Tobie Easton. Nepřipadá vám povědomé? Prohoďte pár písmenek a máme z toho Tobias Eaton. :D Že by Čtyřka skrytě pod pseudonymem napsal knihu? :D Knihu o Lie, která je mořská víla, mermaidka, ale nikdy nežila v oceánu. Válka zpustošila podmořské království a to vše kvůli kletbě. Bude se moct někdy vrátit do oceánu?

Arena (Holly Jennings)
YA dystopie
Každý týden, Kali Ling bojuje na život a na smrt v televizi. Už zemřela více než stokrát. Soutěží v turnaji Virtual Game, elitní soutěži, kde ti nejlepší hráči spolu bojují v digitální hře, virtuální realitě. Každá virtuální smrt se počítá. Každý hráč je moderním gladiátorem se životem plným nekonečné slávy.  A  i když jejich zbraně a brnění jsou digitální, bolest je skutečná..

The Fallen Prince (Amalie Howard) 
YA sci-fi
A jedna méně známá kniha na závěr. Netrhá rekordy, ale první díl Almost Girl jsem četla a byla jsem upřímně nadšená. Proto si její pokračování zaslouží čestné místo v tomto článku. Série je o Riven, která pochází z paralelního světa Neospesu a je velitelkou jejich legie androidů. Je vyslána na Zemi, najít ztraceného prince Cadena. Na Zemi se ovšem drsňačka Riven, s chladnou myslí vojáka, ocitne na neznámém území. 


Zaujala vás některá knížka? :)

Okomentovat

18 Komentáře

  1. Všechny vypadají naprosto úžasně :D Těžko se rozhodnout, do které se pustit nejdříve :) Každopádně, opět děkuji za tipy, snad se k nim jednou dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Je toho tolik, že sama nevím, do čeho se pustit nejdříve :) Snad se k nim obě brzy dostaneme :)

      Vymazat
  2. Vypadají skvěle! Děkuju moc za tipy:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsme tě nalákala :) Hezký den :)

      Vymazat
  3. Ahoj, jedna knížka lepší než ta druhá. Doufám, že se k nám dostane, co nejvíce z vybraných knih. :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Annie, v to taky doufám :) Nejlepší by bylo, kdyby u nás vyšly úplně všechny :D Ale to už je asi přehnaný sen :D

      Vymazat
  4. První čtyři knihy mě zaujaly snad všechny až na tu od Richelle Mead a potom se mi líbí taky ta poslední. Jinak ale většina tebou vybraných kousků vypadá zajímavě, to se musí nechat - ještě tak umět o něco líp anglicky :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Angličtina se dá snadno vypilovat :) A pak hurá na všechny nové knížky :)

      Vymazat
  5. Knížky vypadají všechny skvěle! A já vím, že ve svém článku doufáš, že se k nám dostanou v češtině, jenže já jsem u nás neviděla tyhle kousky ani anglicky (dokonce mám občas pocit, že je těžši sehnat u nás knihy anglicky než česky). Tak uvidíme!

    Krásný zbytek víkendu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anglické knížky v papírové podobě je u nás téměř nemožné sehnat, musíme se spokojit s ebooky :)

      Vymazat
  6. Fakt často lituji, že v Česku se nemluví anglicky... tolik úžasných knih!! :O :3

    OdpovědětVymazat
  7. Mňa zaujala A Murder in Time, to si idem hneď pridať do to-read listu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že většina knih není úplně můj žánr, ale přesto mě zaujalo Emerge - retellingy mě už delší dobu lákají a tohle mi opravdu padlo do oka. Snad se k ní dostanu :) Přeji krásné pondělí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emerge mě zaujalo tím, že jde asi o jediný retelling malé mořské víly :) Karkulek, Popelek a Sněhurek už byla spousta, ale malá mořská víla ještě né :)

      Vymazat
  9. Čítala som Paper Princess a to ma dosť prekvapilo, som veľmi zvedavá na dvojku. Len to čakanie. No nevadí, hlavne, že už o dva mesiace vyjde :D
    Séria The Orphan Queen je moja srdcovka, mám ju aj doma a proste obálka, dosky knihy, mapa aj stránky sú úplne perfektné. Príbeh je tiež zaujímavý, páčilo sa mi, že je to high fantasy a tak trochu mi to pripomínalo aj Arrowa s tou tematikou strážcov mesta, ktorí bojovali za to, aby bol na uliciach pokoj.
    Rozhodne super séria, ktorá nesklame. Len škoda, že je už koniec. :(

    OdpovědětVymazat
  10. Samé zajímavé knížky. :) První čtyři mám v hledáčku už delší dobu, stejně tak i The Mirror King a Paper Princess. O zbytku jsem teda neslyšela, ale všechny vypadají opravdu dobře, hlavně A Murder in Time. :)

    OdpovědětVymazat