To nejlepší v angličtině za září

Nová dávka inspirace, která vám ukáže na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Máme tu spoustu zajímavých novinek.Vyrojily se nám tu fantasy knihy z lákavého prostředí Japonska, novinka od Kendare Blake a pár zajímavých retellingů...


Bright Smoke, Cold Fire (Rosamund Hodge)
YA fantasy
Tajemná mlha způsobila, že všichni živí zemřeli a mrtví povstali. Pouze jediné město zůstalo ušetřeno. Za hradbami čeká smrt a uvnitř válčí o moc dva klany. Romeo a Julie musí odhalit všechna tajemství města, aby udrželi mlhu venku...

Kingdom of Ash and Briars (Hannah West)
YA retelling
Bristal přistane v podivném světě pohádek, kde se vše pokazilo. Navíc zjistí, že má magický talent, a má tak moc napravit pohádkový svět. Má Bristal usilovat o dobro světa a chránit smrtelníky nebo by měla raději posílit svoji moc? 

Stealing Snow (Danielle Paige)
YA retelling
Snow strávila celý svůj život v psychiatrické léčebně, ale není blázen. V noci se jí zdá o fantastickém světě, o království s tajemnou minulostí a o cestě za železnými vraty. Tou zemí je Algid, který leží daleko od reálného světa a vládne v ní nemilosrdný král. Snow je součástí proroctví a má moc je zachránit, spolu se zlodějíčkem Jaggerem.

Metaltown (Kristen Simmons)
YA sci-fi 
Pravidla v Kovovém městě jsou jednoduchá- tvrdě pracovat, sklonit hlavu a hlídat si záda. Tyto pravidla zná nejlépe Ty,  která pracuje v továrně, co jen si pamatuje. Teď má však  Colina a spolu čelí celému světu. On je něco, co jí brutální město vzít nemůže. Nebo může?

 


 A Mortal Song (Megan Crewe)
YA fantasy
Pamatujete si na autorku knihy Tak padl náš svět? Je zpátky s novou fantasy.
Sořin život byl plný magie - dokud se nezjistila, že to všechno je lež. Sora je dědičkou království hory Fuji. Jednoho dne však horu napadne přízračná armáda duchů. Sora stěží unikne vlastním životem a zjistí krutou pravdu. Ona je jen návnadou. Skutečná dědička je ukrytá v bezpečí. Sora ji musí najít, aby zachránila posvátnou horu a ochránila své blízké.

 Risuko (David Kudler)
YA historická fantasy
 Risuko žije v japonské provincii, která je neustále ve válce a pod útoky nepřátel. Někteří lidé však věří, že právě Risuko může být jejich záchranou. Risuko je tak náhodou vtažena do válečných intrik. Může sjednotit celé Japonsko nebo ho zničit.

The Reader (Traci Lee)
YA fantasy
Sefia žije svůj život na útěku. Poté, co byl její otec brutálně zavražděn, prchá do lesa s tetou Nin, jedinou osobou, které může věřit. Učí se přežít v divočině, lovit a najít vše potřebné. Ale když je její teta unesena, Sefia je najednou sama a je odhodlaná tetu najít. S nečekanou pomocí piráta a tajemného cizince se vydává hledat tetu pomocí tajemné knihy.

Three Dark Crowns (Kendare Blake)
YA fantasy
Kendare Blake, autorka Anny krví oděné, u nás není neznámým jménem. Z duchů teď přesedlala na fantasy.
 Každou generaci se na ostrově Fennbirn narodí tři královny, tři stejně silné dědičky království a magie. Mirabella ovládá elementy, lusknutím prstu může vyvolat plameny nebo ničivé bouře. Katharine má nadání přes jedy. Arsinoe je ovládá sílu přírody, kontroluje zvířata i rostliny Ale královnou se může stát jen jedna. Musí proti sobě bojovat a je to boj na život a na smrt..
 

Okomentovat

14 Komentáře

  1. Tolik úžasných knih! Kdy to má člověk stíhat číst? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný problém :) Jak to všechno stihnout přečíst? :)

      Vymazat
  2. Stealing snow, Metaltown, Three dark crowns bych urcite uvitala na nasi ceske "scene".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, já myslím, že by se u nás skvěle chytly :)

      Vymazat
  3. No páni nejvíce mě zaujala první s těmi nemrtvými, to musí být fakt dokonale napsané. A pak Stealing Snow, ta mě taky celkem nadchla. :) Moc pěkně napsané, dávám odběr! :) taky píšu blog, tak pokud by ses chtěla mrknout, případně mi tam zanechat odběr budu moc ráda. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ráda se na tvůj blog mrknu :) Ta s nemrtvými vypadá vážně dobře :)

      Vymazat
  4. Musím říct, že všechny tipy vypadají vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opět zase z čeho vybírat :) Teď jen doufejme, že jich co nejvíc vyjde i u nás :)

      Vymazat
  5. Ach jo, ty vždycky vybereš tak úžasné knihy, že mám hned chuť se do nich pustit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Doufám, že se alespoň některé z nich dočkají i českého překladu, protože každá druhá mě neuvěřitelně láká! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufejme, že u nás vyjdou :) Některé vypadají vážně hodně lákavě :)

      Vymazat
  7. Opět moc pěkný výběr. Na A Mortal Song se těším už hodně dlouho, stejně jako na novou knihu od Kendare Blake. Nově mě ale zaujal také hned první titul :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Mortal Song právě čtu a můžu říct, že je skvělý :) Jestli nevyjde v češtině, bude to zrada :D

      Vymazat