To nejlepší v angličtině - za leden

Nová dávka inspirace, která vám ukáže na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Máme tu nové kousky, další fantasy, novinku od u nás známé autorky a knihu, která už u nás dokonce vyšla. Knihu, ve které má  hlavní hrdinka schopnost, po které touží snad každý knihomol :) Skákat přímo do knih a být součástí příběhu. :)


 Ever the Hunted - Erin Summerill
YA fantasy 
Sedmnáctiletá Britta tráví dny naháněním zločinců po boku svého otce, legendárního lovce. Pak je však její otec zavražděn a Britta na útěku před spravedlností. Zároveň pátrá po vrahovi svého otce, který je však jeho bývalý učeň a její jediný přítel, kterého kdysi milovala. Zkrátka, máme tu naštvanou lovkyni s lukem a šípy, která se vydává na nebezpečnou výpravu ve světě soupeřících království, šílených králů a temné magie.

Poison´s Kiss -  Breeana Shields
YA fantasy
 Marinda líbala již desítky chlapců. Všichni později zemřeli. Zabíjí je jediným polibkem, je živou a nenápadnou zbraní. Získá si srdce nepřátel a pak je políbí. Je assasínem. Jednoho dne je jí však nařízeno, aby zabila chlapce, kterého miluje...
Kniha o které se tvrdí, že nadchne všechny fanoušky Rudé královny nebo Skleněného trůnu :)

Frostblood - Elly Blake
YA fantasy
A teď jedna dobrá zpráva. Této knihy se dočkáme i u nás, díky nakladatelství CooBoo. Můžeme se těšit na příběh o fantasy světě, která připomíná Rudou královnu. Světu vládnou krutí Frostblood, kteří ovládají sílu mrazu. Sedmnáctiletá Ruby je však výjimečná. Ovládá sílu tepla a plamene a musí své schopnosti skrývat. Rebelové by ji však moc rádi využili jako zbraň ke svržení krále.


 Freeks - Amanda Hocking
YA fantasy
Vzpomínáte si na Amandu Hocking a její sérii o Tryllech? Tentokrát autorka rozkošné Trylly nechala svému osudu a pustila se do něčeho odlišného. Výsledkem je příběh o Maře, která cestuje s potulným cirkusem a sní  o obyčejném životě, kde nikdo nemá schopnost levitovat nebo předpovídat budoucnost...

 

 The Book Jumper- Mechthild Glasser
YA fantasy
Teď malé překvapení - Book Jumper  je kniha, která už u nás vyšla, pod názvem Strážci příběhů od Fragmentu. Původní kniha je v němčině a teď vyšla i v angličtině, nutno říct, že s hezčí obálkou, než je ta naše. Kniha je o Amy, která dokáže skákat přímo do příběhu v každé knize a ovlivňovat svět uvnitř. Vzrušující schopnost však přináší i nebezpečí. Někdo by Amy rád viděl mrtvou a pronásleduje ji všemi knižními světy.

Caraval - Stephanie Garber
YA fantasy
 Vítejte na Caravalu, kde nic není takové, jak se zdá. Každý rok se koná týdenní turnaj Caraval, plný magie a tajemství. Pro Scarlett to je způsob, jak vyhrát svobodu a únik od zlého otce. A tak když přijde pozvánka na Caraval, neváhá. Vše, co se stane během soutěže je jen hra, Scarlett se však do této nebezpečné hry pořádně zamotá.

The Alchemists of Loom - Elise Kova
fantasy
Ari ztratila vše, co milovala, když na trůn, díky zradě, usedl Dračí král. Nyní se pohybuje v podsvětí, na černém trhu a  její magické schopnosti jsou prodávány zájemci s nejvyšší nabídkou. Jedinou nadějí, jak porazit Dračího krále, je se stát Alchymistkou. K tomu jí pomůže Cvareh, syn bývalého poraženého krále, který by udělal vše, aby se pomstil.

 The Continent - Keira Drake
YA fantasy
Valea dostane ke svým narozeninám nejžádanější dárek - výlet po celém kontinentu. Zdá se to jako nepravděpodobné místo pro cestování , po pusté zemi, zničené válkou mezi dvěma národy. Pro Valeu, která se učí na kartografku, to je však způsob, jak zdokonalit své mapy. Letecký přelet nad bitevním polem se ale pokazí a Vaela přistane přímo uprostřed válečné zóny.


Okomentovat

12 Komentáře

  1. Všechny knihy jsou zajímavé, ale nejvíc se mi líbí The Book Jumper :) Moje angličtina je mizerná, ale chci s cizojazyčnou literaturou co nejdříve začít :) Pořád věřím tomu, že se mi angličtina pak aspoň trochu zlepší :D Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Book Jumpera - v češtině Strážce příběhů, jsem právě dočetla :) Celkem pěkná kniha :) Moje angličtina byla taky zoufalá, ale nějak jsem měla pošetilý nápad zkusit v ní číst :) A ono to nakonec šlo :) Také se měj krásně :)

      Vymazat
  2. Já osobně se vyčlenuji z řady žen a dívek, ale pozastavil jsem se nad tímto blogem a mile (velmi mile) mě překvapil. Hodně se mi líbí kniha od kanadaské autorky Frostblood a poté kniha The Continent. Musím poděkovat autorce blogu Sabině, která mi dopřává mnoho fantasie k vytvoření zajímavých článků, jelikož si to autoři zaslouží :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak vítej :) Je radost mít občas i pánskou čtenářskou návštěvu na blogu :) A stejně tak i takovýto milý komentář není na denním pořádku :) Takže moc děkuji a doufám, že tu ještě načerpáš spoustu fantasie a inspirace :)

      Vymazat
  3. No niektoré vyzerajú naozaj zaujímavo a majú aj krásne obálky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, obálky mají některé opravdu krásné :) Už jenom kvůli nim by byla radost je mít v knihovničce :)

      Vymazat
  4. Ja som sa dosť tešila na The Continent, ale po tých recenziách a mizernom hodnotení na GR... no ja neviem. Dosť ma to sklamalo, tak som to radšej ani nečítala.
    Ale na Frostblood sa veľmi teším. Ani som nevedela, že to bude aj u nás. Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frostblood u nás určitě bude :) Víc o datumu vydání sice nevím, ale chystá se :) A Continent mě také láká, ale ty recenze nejsou až tak nadšené...:)

      Vymazat
  5. Freeks vypadá opravdu skvěle, z prostředí Cirkusů jsem četla jen Vodu pro slony, no a vlastně i Tygrovo prokletí..:) Strážce příběhů už jsem též přelouskala a byli spíše průměrní.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Strážci příběhů jsou spíše průměr :) Ale stojí si je za to přečíst už jenom kvůli té bezvadné schopnosti vstupovat do příběhů :)

      Vymazat
  6. The kontinent vypadá luxusně, na něj se moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zaujal díky nádherné obálce :) A podle anotace také nevypadá špatně :)

      Vymazat