To nejlepší v angličtině- březen

Nová dávka inspirace, která vám ukáže na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Máme tu nové kousky, další fantasy, novinku od u nás známé autorky a protože se s Kráskami a Zvířaty roztrhl pytel, jedna nechybí ani tady. A nesmíme zapomenout i na jednu knihu, u které je již jisté, že u nás vyjde.



Blood Rose Rebellion - Rosalyn Eve
YA fantasy 
Nová fantasy trilogie pro fanoušky Rudé královny. Ve světě, kde společenská prestiž záleží na tom, jakou máte krev a magii, má jedna dívka schopnost změnit vše. Šestnáctiletá Anna se narodila do mocné magické rodiny. Jenže Anna nemá žádnou moc, není schopná dělat ani nejjednodušší kouzla.Proto je vyloučena ze společnosti a poslána do exilu. A tam zjistí, že má úplně jinou schopnost, než tušila. Schopnost rušit kouzla ostatních. Může tak změnit svůj svět navždy.

Hunted - Megan Spooner
YA retelling
Megan Spooner, autorka knihy Ptačí zpěv, se tentokrát pustila do retellingu. Je tu další variace na příběh Kráska a zvíře.
Yeva ví, že v lese žije Zvíře. Cítí to v kostech. Je s lesem propojená a ví, že její otec je jediný Lovec, který dokáže odhalit tajemství lesa. Jenže pak se její otec ztratí v lese. Yeva má podezření, že ho zabilo Zvíře a tak se vydává na lov. Stopuje Zvíře až do jeho prokletého hradu a objevuje tak svět, který zatím znala jen z pohádek. Svět, který může přinést její zkázu nebo spásu. Kdo přežije: Krása, nebo zvíře?

The Bone Witch - Rin Chupeco
YA čarodějnická fantasy
 Tea je jiná než ostatní čarodějnice v její rodině. Jako jediná má dar nekromancie, což z ní dělá obávanou čarodějku kostí. Je tak silná, že její dar může změnit hranice mezi životem a smrtí člověka. Za mocnou schopnost však platí vyhnanstvím.  Brzy však bude po jejích schopnostech sháňka, protože osm království se chystá na válku. A válka ohrožuje přežití její rodiny a všech, které Tea miluje...

Garden of Thorns - Amber Mitchell
YA fantasy 
 Po sedmi náročných letech v zajetí v  Zahradě trnů, najde šestnáctiletá otrokyně Rose příležitost k útěku během představení pro císaře. Ale dá se, že není jediná, kdo chce utíkat. Jako rukojmí si ji vezme sebou Rayce, bývalý dědic císaře, který je právě také na útěku. Rose mu nabídne dohodu - když jí Rayce pomůže zachránit ostatní dívky ze Zahrady, ona mu prozradí všechna tajemství císařského paláce. S výjimkou jednoho tajemství, které si musí vzít sebou do hrobu...


A Crown of the Wishes - Roshani Choksi
YA fantasy
Gauri, princezna království Bharata, je válečným zajatcem. Dostala se do rukou nepřátel svého království. Tváří v tvář budoucnosti v exilu a opovržení, Gauri nemá co ztratit. Nadějí se pro ni nečekaně stane Vikrim, mazaný princ ze sousedního království. Nabízí jí šanci získat zpět její království výměnou za její bojové schopnosti. Společně budou muset vyhrát Turnaj přání, pořádaný v mýtickém městě, kde Pán přání dopřeje vítězi jedno jakékoliv přání. Jenže je před nimi spousta překážek, které prověří jejich důvtip a sílu.

Strange the Dreamer - Laini Taylor
YA fantasy
Jásejte, poskakujte, sněte, těšte se. Strange the Dreamer totiž vyjde i u nás, díky nakladatelství CooBoo. Anotace toho moc neprozradí, ale snad se máme na co těšit. Máme tu mýtickou hrdinku s krví na rukou a mladého knihovníka, který sní pozoruhodný svět. Magický svět, tajemné město a válku mezi bohy a lidmi. Nezní to slibně?

Nemesis - Brendan Reichs
YA mystery, thriller
Každý druhý rok, když má Mina narozeniny, přijde zvláštní člověk a chladnokrevně ji zabije. Mina se pak probudí na neznámém místě a nic si nepamatuje. Tentokrát po svém znovuzrození potkává Noaha, která chce být obyčejný, ale není. Trápí ho noční můry a vraždy. A aby toho nebylo málo, svět kolem nich spěje ke zničení. Blíží se obrovský asteroid, Mina bude mít další narozeniny a nechce své poslední dny prožít bez Noaha. Tentokrát se nenechá zabít. Chce mít před tajemným vrahem náskok a bojovat do posledního dechu.

The Mermaid's Daughter- Ann Claycomb
YA retelling
Zaujala vás v poslední době Siréna od Kiery Cass? Nebo prostě jen máte chuť ponořit se pod vodu? Pak je tu pro vás tato kniha, retelling Malé mořské víly.
Kathleen se o svých šestnáctých narozeninách probudila němá a s bolestí v nohou. Nikdo nemůže najít žádné vysvětlení jejího postižení. Jen dotek mořské vody jí může ulevit. Navíc její rodina má podivnou minulost a Kathleen brzy zjistí, že ukrývají tajemství mnohem starší a podivnější, než si dokázala představit. Bude si muset zvolit mezi životem mořské pany a svou láskou. Ale obě volby znamenají smrt.

Okomentovat

17 Komentáře

  1. Hunted má krásnu obálku, hneď ma zaujala :-) A rada by som si prečítala aj The Bone With :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to naprosto souhlasím :) Obálku má Hunted parádní :) Vlastně všechny tyto knihy mají přímo parádní obálky :)

      Vymazat
  2. Sakra, sakra, sakra!! :D Na Strange the Dreamer se hrozně moc těším, snad už vyjde brzo! :oo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy od Laini Taylor jsou skvělé :) Mám tušení, že Strange the Dreamer vyjde v říjnu u CooBoo :) Už aby to bylo :)

      Vymazat
  3. Všechno to má naprosto božské obálky! Jsem zvědavá, co se všechno dostane i k nám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufejme, že toho bude co nejvíc :) Nejlépe všechno :D Ale to jsou asi přehnané naděje :)

      Vymazat
  4. Jako vždy to vypadá vážně dobře :) Doufám, že knihy brzo vyjdou i u nás :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že určitě se na některou z nich můžeme těšit :)

      Vymazat
  5. Na většinu z těchhle knížek jsme už narazila - a že se jedná o vydařenou várku, mám jich už spoustu napsanou na seznamu. Pro začátek mě zaujaly asi všechny fantasy, které zmiňuješ a Nemesis taky nevypadá špatně. Jinými slovy, budu si to asi muset přečíst všechno :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, je to povedená várka :) Sama nevím do čeho se pustit dříve :)

      Vymazat
  6. Blood Rose Rebellion
    Tu bych teda brala. Neuvazuje o ni nejake nakladatelstvi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím o ničem nevím, ale myslím, že šance na vydání tu je :) Kniha je zajímavá, oblíbená, má dobré hodnocení a luxusní obálku :)

      Vymazat
  7. Na Hunted se chystám. Zatím jsem na to slyšela spíše pozitivní názory, tak jsem na to zvědavá. :)
    Strange the Dreamer si plánuji přečíst též. Jen ještě nevím, jestli dám přednost překladu nebo zůstanu u angličtiny. Uvidíme. :)
    No a časem omrknu i Nemesis, jsem docela zvědavá, co Brendan Reichs vytvořil sám za sebe, když už nespolupracuje s Kathy Reichs. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá na tvůj názor na Hunted :) Kniha vypadá hodně lákavě :) A Nemesis mě zaujala přesně z toho důvodu, knihy od Brendana a Kathy Reichs mám ráda, tak snad se mu teď zadařilo i u Nemesis, kterou psal sám :)

      Vymazat
  8. Vždy si poviem, že tieto tvoje články nebudem otvárať a zakaždým to urobím a odídem obohatená o ďalšie knihy, ktoré chcem čítať. Máš naozaj dobrý vkus. :)
    Z vyššie uvedeným ma najviac láka Strange the Dreamer, pretože Laini je naozaj skvelá spisovateľka.

    OdpovědětVymazat
  9. Knihy vypadají naprosto dokonale! Neskutečně doufám, že se objeví časem i u nás :)

    OdpovědětVymazat
  10. Právě si mi můj wishlist obohatila o 4 knihy. Pěkný článek. :)

    OdpovědětVymazat