To nejlepší v angličtině - duben

Nová dubnová dávka inspirace, která vám ukáže na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Ve světě dál pokračuje trend YA fantasy, sci-fi a  krásných obálek. A já říkám ano, přesně takové knihy chci. Výpravy vesmírem, krvežíznivé démony, sci-fi ve kterém je slunce luxus pro bohaté a pokračování Vadné. To jsou taháky, které u nás musí vyjít, jinak nevím co si počnu. A která nejvíce zaujala vás?

 Defy the Stars - Claudia Gray
YA mezihvězdná sci-fi
Ona je voják. Sedmnáctiletá Noemi přísahala, že ochrání svou planetu Genesis. Pro její záchranu je ochotná položit i vlastní život nebo se vypravit až na konec vesmíru.
On je stroj. Abel je opuštěný ve vesmíru již mnoho let. Jeho jediným úkolem je vyvíjet program. Chce jen chránit svého tvůrce a být svobodný. Pro obyvatele Genesis je zrůdou, která by neměla existovat. Náhoda ho však svede dohromady s Noemi. Jsou úhlavními nepřáteli v mezihvězdné válce, ale teď budou muset spojit síly a vydat se na nebezpečnou cestu napříč vesmírem...

Given to the Sea - Mindy McGinnis
YA ,,mořská,, fantasy 
Khosa se narodila, aby byla jednou obětována moři. Jednoho dne vkročí do vln, utiší jeho hlad a zabrání tak, aby zalil její rodnou zemi. Než však bude obětována, musí zplodit dědice, kterého jednou čeká stejný osud. Jenže nesnese lidský dotek. S výjimkou doteku Indiri, pradávné magické rasy. Mezitím její království ohrožují mocní nepřátele ze sousední země. Zatímco probíhá válka o přežití, moře stoupá a už volá Khosu do  svých hlubin...

A Soul to Take - Emily Taylor
YA fantasy, kde se kradou duše
 Svět se změnil. Démoni z legend nyní žijí mezi lidmi, jsou integrováni do společnosti prostřednictvím vládních programů. Všichni si přejí mír. Elixia je však agentka a dobře ví o krvežíznivosti démonů. Její obavy se potvrdí, když démoni unesou její sestru. Aby ji zachránila, musí Elixia obětovat to nejdražší, co má. Svoji vlastní duši. Musí najít svou sestru, než jí vyprší čas a stane se tím, co nenávidí. Bezduchým monstrem.

 Letters to the Lost - Brigid Kemmerer
YA - vyjde u CooBoo
 Julie pravidelně píše dopisy své mrtvé matce. Nechává je u jejího hrobu, protože to je jediný způsob, jak se s její smrtí dokáže vypořádat. Její dopis si však náhodou přečte Declan, který chodí na hřbitov, aby unikl své minulosti. Neodolá a na Juliin dopis odpoví. Stane se záhadným cizincem, který jí odepisuje. A navzájem na sebe brzy ví všechna temná tajemství...




Toward a Secret Sky - Heather Maclean 
YA fantasy
 Krátce poté, co sedmnáctiletá Maren Hamiltonová osiřela, obdrží zašifrovaný deník. Zjistí, že její rodiče pracovali pro tajnou organizaci, která má teď zájem i o Maren. Mezitím, co Maren odhaluje všechna tajemství rodičů, v jejím městě začne vražedné šílenství. A zdá se, že Marenin první úkol bude najít lék. S Grahamem, okouzlujícím aristokratem se vydává do podzemních krypt a labyrintů. V patách je jim nepřítel. Najdou lék jako první? Nebo bude vražedné šílenství pokračovat?

Prisoner of Ice and Snow
YA fantasy 
Když Valor zatknou, nikdy nebyla šťastnější. Dostane se totiž přesně tam, kde chce být. Ve věznici totiž drží její sestru za okradení královské rodiny. Valor jí chce pomoci utéct, jenže to jde jedině zevnitř. Moc si neláme hlavu s tím, že odsud nikdo neutekl už tři sta let. Valor má totiž eso v rukávu. Zdroje a magii, o které ostatní jen sní.

Perfect - Cecelia Ahern
YA dystopie - pokračování Vadné, vydává Omega 
Vítejte ve světě, kde cokoliv jiného, než dokonalost, je nepřípustné. Vadné. Lež, nevěra, zrada, nebo nedodržení morálních zásad, se trestá cejchem, který je jízdenkou do pekla. Mezi Vadné již patří i Celestine, kdysi vzorná studentka a dcera. Prokázala však soucit a lítost a to byla její chyba. Teď je Vadná, odpad společnosti. Právě je na útěku a skrývá tajemství, které by konečně mohlo stopnout celý nespravedlivý systém rozdělení společnosti mezi Dokonalé a Vadné. Povede se jí to?

The Breaking Light - Heather Hansen
YA - sci-fi, kde slunce je luxus
V budoucnosti je sluneční světlo luxusem vyhrazeným pro elitu. Ostatní jsou uvěznění v nekonečné temnotě a udělají vše, aby se dostali na světlo. Arden je občankou temného UnderCity. Nikdy neviděla světlo. Pak se však setkává s Dadem, který žije ve věžích vysoko na obloze. Zatímco Dade prchá z života v oblacích před vynuceným manželstvím, Arden se chce dostat ke slunci.
 Zrodí se mezi nimi nepravděpodobná láska a ta je hnacím motorem k rebelii. Ještě se nestalo, aby dívka z temnoty chodila s chlapcem seshora...

Okomentovat

13 Komentáře

  1. Abych pravdu řekla, tentokrát vůbec netuším, která z knih mě zaujala nejvíc - zaujaly mě totiž všechny a jestli nevyjdou v češtině, nejspíš půjdu někoho zastřelit.
    Slyšela jsem z nich asi jen o prvním dílu Vadné, ale jinak se s nimi setkávám prvně a... troufám si říct a doufám... že ne naposledy :) Luxusní výběr :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D Chci je nejlíp všechny v češtině :) A Vadnou rozhodně doporučuji, po té se vyplatí kouknout :)

      Vymazat
  2. Zároveň tě nenávidím a zároveň miluju. Vždycky mi zvětšíš můj wishlist o minimálně 5 knih. Kdo je má všechny ty knížky přečíst? :D
    Krásný článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak budu to brát jako kompliment, že má tato lákačka úspěch :) Já všechny knihy také nestíhám číst, ale svůj wishlist mám tedy díky nim hodně plný :D Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Proč to má všechno tak boží obálky?!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím :) Ale je radost na ně koukat :) To jsou ozdoby knihovničky :)

      Vymazat
  4. Tak určitě bych v první řadě zmínila Perfect! Četla jsem Flowed a nemůžu se dočkat pokračování a jelikož jsem líná po všem tom čtení v angličtině ve škole číst anglické knížky ještě doma, tak si budu muset ještě delší dobu počkat. :-)
    Máš jinak moc krásný výběr YA literatury a navnadila jsi mě na dost titulů ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas - Vadná (Flowed) byla vynikající :) Pokračování musí vyjít co nejdříve, jinak to nevydržím :) Tak to mám radost, že jsem tě nalákala :) Jestli se do některé z nich pustíš, těším se na tvůj názor :)

      Vymazat
  5. V dubnu mě zas tolik anglických knížek nezaujalo. Tedy ty, co jsi vybrala, nevypadají špatně, ale žádná z nich na mě vyloženě nekřičí, abych si ji přečetla. Z dubnových novinek jsem si přečetla jen Geekerellu, která mi přišla spíš taková průměrná. :)
    Nicméně v květnu asi nebudu vědět, co číst dřív. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I květen bude bohatý :) Rozhodně se máme na co těšit :)

      Vymazat
  6. Ehmm, no... Takže asi všechny nutně potřebuju :D

    OdpovědětVymazat
  7. No, já teď mám tolik anglických knih, že nevím, kdy bych se k těmto dostala, nicméně díky tvému článku bych si rozhodně pár přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Given to the sea vyzerá úplne bombovo! Ešte som o tej knihe nepočula, ale aj obálka je super.
    Prisnoer of Ice and Snow ma tiež zaujalo, aj keď tá baba na obálke mi pripomína tú hlavnú postavu z rozprávky Brave :D :D
    Ach... furt mi pribúdajú nové knihy na to-read zoznam, ale nestíham čítať. :(

    OdpovědětVymazat