To nejlepší v angličtině za květen

Nová květnová dávka inspirace, která vám ukáže, na co se můžeme těšit a doufat ve vydání v češtině :) Nová kniha od autorky Pomsty a rozbřesku, retelling Krásky a zvířete a jedna vesmírná YA sci-fi, která vyjde i u nás. To jsou nejlákavější květnové novinky. Kterou z nich už si představujete ve své knihovničce? :)


Flame in the Mist - Renee Ahdieh
YA fantasy
Líbila se vám Pomsta a rozbřesk? Autorka Pomsty a rozbřesku se právě vytasila s novinkou, kterou prostě musíte mít. Jelikož Renee Ahdieh u nás vydává CooBoo, je tu určitá naděje, že novinka s fénixem na obálce časem zaplaví i česká knihkupectví.

Mariko, jediná dcera prominentního samuraje, vždycky věděla, že jejím jediným úkolem je dobře se vdát. Sedmnáctiletá Mariko je poslána do císařského paláce, aby se setkala se svým snoubencem, mužem, kterého si nevybrala. Ale během cesty je její doprovod napaden Černým klanem, elitní skupinou banditů, kteří ji mají zabít dříve, než dorazí do paláce. Jako jediná přeživší Mariko utíká do lesa a je odhodlaná se pomstít. Vydává se za chlapce a pronikne do Černého klanu. Najednou se ocitá mezi těmi, kteří ji předtím chtěli zabít...

 Shadow Run- AdriAnne Strickland




Elloren Gardnerová je vnučka poslední Černé čarodějnice, která porazila všechny nepřátele rodiny Gardnerových. Od Elloren se očekávají ještě větší skutky. Její babička měla obrovskou moc, ale Elloren nemá skoro žádné schopnosti. Elloren proto jde za svým snem a chce se stát lékárnicí. Jenže brzy zjistí, že univerzita Verpax, na kterou se přihlásila, není tím nejbezpečnějším místem. Naopak je plná nepřátel její rodiny a těm je úplně jedno, že Elloren nemá žádnou moc. 

Dark Breaks the Dawn - Sarah B. Larson
YA fantasy
Další kniha, která zkrátka musí vyjít v češtině. Od Sarah B. Larson jsem četla její fantasy Defy, která vážně stojí za to. Pokud ani její nová kniha nevyjde u nás, považuji to skoro za zločin proti knihomolům. Umíte si představit tu obálku ve své knihovničce?

O svých osmnáctých narozeninách získá princezna Evealyn ze Světlého království svou magickou sílu. Pomocí magické energie může teď bojovat za dobro a za své království. A své schopnosti bude velmi rychle potřebovat, protože král Bain ze sousedního Temného království si dělá na to její velký zálusk. Rovnováha mezi Světlem a Tmou je v ohrožení. Podaří se ji ochránit svůj lid? A může věřit tajemného lordu Tanvirovi, který jí chce pomoct?


Ensnared - Rita Stradling
YA retelling Krásky a zvířete
Otec Allain je geniální vynálezce. Právě si jej najal Lorcan, osamělý a tajemný cizinec, aby pro něj stvořil robotku Rose. Ta vypadá přesně jako Allain a má se stát jeho společnicí. Jenže robotka se stala omylem vnímavou a odmítá ke svému pánovi jít. Pokud její otec nesplní úkol, hrozí mu trest. Aby otce uchránila před vězením, nabídne se Allain, že místo robotky odejde do Lorcanova sídla ona. Rozloučí se se sluncem a odejde žít do věže, z které nesmí odejít a přitom nikdy nespatří tvář toho, kdo ji vězní.

The Traitor´s Kiss - Erin Beaty
YA špiónská fantasy
Sage Fowlerová má ostrý jazyk a ohnivý temperament. Rozhodně by jste jí nenazvali slušnou dámou a proto se zdá, že Sage je nevhodná pro manželství. Ale je pozorná a vnímavá. Je ideální špiónkou. Její království je na pokraji války.  Sage je proto rekrutována královskou gardou a jejím úkolem je proniknout do nepřátelských řad mezi vojáky. Obklopená nepřáteli musí mít oči neustále otevřené a nemůže nikomu věřit. Ani hezkému vojákovi. Osud království možná leží v jejích rukou.

Dreamfall - Amy Plum
YA sci-fi, ve které noční můry ožívají
Autorka Amy Plum u nás není neznámá a její novinka Dreamfall by údajně měla být předlohou televizního seriálu. Cata trpí nespavostí, proto souhlasila, že se zúčastní experimentální léčby. Myslela si, že už to nemůže být horší, ale ošklivě se zmýlila. Brzy po zahájení experimentu dojde k poruše zařízení. Cate a šest dalších teenagerů se ocitnou ponoření do světa snů bez vzpomínek na to, jak se tam dostali. Navíc v tomto snovém světě ožívají noční můry. Pronásledují je jejich nejtemnější představy, svým děsům i tajemstvím. Pokud nepřijdu na to, jak ovládnout své sny, už nikdy se neprobudí.

Air and Ash - Alex Lidell
YA námořnická fantasy, s větší kick-ass kapitánkou, než je Jack Sparrow
Po celoživotním tréninku sedmnáctiletá princezna Nile Greysik, poručík na prestižní vlajkové lodi, pluje do bitvy s jednou životně důležitou misí - a selže.  Zraněná a vylovená z moře čelí svému neúspěchu a vynucenému politickému manželství. Proto Nile znovu uteče na loď a přidá se k posádce. Spolu se zbabělým kapitánem, neschopnou posádkou a krutým, avšak hezkým prvním důstojníkem, který se snaží jí udělat ze života peklo, musí Nile skrývat svou identitu. Jejím cílem je ale potopit nepřátelskou loď, která ji předtím porazila a v krvi ji mezitím proudí skrytá magie.

Okomentovat

11 Komentáře

  1. Jak se znám, tak zas budu netrpělivá a koupím si Flame the mist v angličtině :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem netrpělivá, ale zrovna tady si myslím, že je slušná šance, že vyjde i u nás :) Pomsta a rozbřesk měla úspěch, tak snad vydají i autorčinu novou knihu :)

      Vymazat
  2. Taky si přeju, aby u nás Flame in the Mist vyšla. :) Jinak mě zaujala ještě Ensnared, a to je tentokrát všechno.
    Doufám jen, že CooBoo pořídí Shadow Run nějakou lákavější obálku než je tahle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad to dopadne a Flame in the Mist u nás vyjde :) Vyla by škoda, kdyby ne :) A souhlasím, Shadow Run má asi dobrý příběh, ale ta obálka není moc lákavá :)

      Vymazat
  3. Já se těším, až knihy dorazí do Čech. Doufám, že budou mít také takové krásné obálky a hlavně, že tu vyjdou! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, to zase bude plná čtečka :D

    OdpovědětVymazat
  5. Některé knížky vypadají opravdu zajímavě, snad vyjdou i u nás. Ale jak se znám, tak si některou z nich brzy pořídím.

    OdpovědětVymazat
  6. Opět to vypadá krásně. Spoustu z knih znám a spoustu ne, každopádně nejedna mě zaujala. Určitě se porozhlédnu po The Black Witch a taky budu doufat, že přeloží Dark Breaks the Dawn :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  7. Zasa hromada na pohľad zaujímavých kníh, aj anotácie ma lákajú, tak hádam sa dostanem k prekladom :D

    OdpovědětVymazat
  8. Už jen ty obálky mě nutí plakat nad jejich krásou! Všechny vypadají naprosto skvěle, ale zaujaly mě Ensnared, i když je to na Krásku a zvíře, dále Dark Breaks the Dawn a Dreamfall. :) Kéž bych se konečně dostala k nějaké anglické knize, akorát to oddaluji.

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle mě vážně zabíjí :D Nevím, jestli se mám modlit za to, aby brzy vyšli v češtině nebo aby vyšli až za pár let, vzhledem k tomu, že už tak nestíhám :D

    OdpovědětVymazat