Božský závěr série Božský


Autor: Christina Lauren
Počet stran:
368
Vydání: Jota, 2017
Anotace:
Svérázná Britka a suchar z Bostonu: tak rozdílné povahy jako Pippa a Jensen aby pohledal. Ona je pro každou srandu, on se hroutí pod tíhou odpovědnosti. Řízením osudu se tihle dva setkají na společné dovolené organizované partičkou přátel, kterou věrné čtenářky znají již z předchozích dílů série Božský. Putování po vinicích je pro Pippu, jež se právě vzpamatovává z rozchodu, vítanou příležitostí, jak na všechno zapomenout. Jensen se výletu účastní tak trochu z donucení a jen doufá, že vína bude dost, aby tu nudu přežil. Nuda se však nekoná. Celý výlet se změní v bláznivý sled událostí a zprvu improvizovaný vztah dvou cizích lidí postupně přeroste v hlubokou vášeň.
HODNOCENÍ: ★★★★★ 

Jedna nespoutaná Britka a jeden ukázkový workoholik. Ztřeštěná partička přátel na výletě a k tomu pořádné kvantum vína. A samozřejmě štědrá dávka romantiky. To je Božský, závěrečný pátý díl eroticky laděné série Božský.

Pippa Coxová je svérázná, energická a mírně potřeštěná. Když najde svého přítele v posteli s jinou ženou, popere se s tím obdivuhodně. Praští ho kabelkou doprostřed zad, zrovna když je v nejlepším. Aby setřásla hořkou pachuť zklamání z nepovedeného vztahu, dle rady svých přátel se s nimi vydá na výlet po vinicích. Čekají ji dva týdny plné vína, kouzelné krajiny a relaxace ve srubu uprostřed americké přírody. Během svého letu z Londýna ovšem málem vymluví díru do hlavy jednomu přitažlivému chlapíkovi, který sedí na vedlejším sedadle. Malá sklenka šampaňského udělá s Pippou divy a tak si vykoleduje pořádný trapas. Ale je jí to srdečně fuk, protože předpokládá, že svého sexy spolucestujícího už nikdy neuvidí. Jaké je její překvapení, když na něj natrefí znovu a když se ukáže, že se bude účastnit stejného výletu jako ona.

Jensen je ukázkovým exponátem workoholika. Jeho život je prázdný a nudný, takže se jednoho dne přistihne, jak přikyvuje na nabídku zúčastnit se společného výletu. Nepočítal ovšem s tím, že s nimi pojede i upovídaná Pippa, která ho v letadle dokonale otrávila. Navíc jsou na výletě jediní nezadaní a všichni na ně proto tlačí, aby se dali dohromady. A přestože jsou naprosto rozdílní, nakonec zafunguje gravitační síla lásky a začne je to táhnout k sobě. Ale jak to může dopadnout, když jejich povahy na sebe narážejí se silou velkého třesku? Ona je pro každou srandu. On je vždy zodpovědný a nudný suchar k pohledání. Může to mezi nimi fungovat?

Božský je pátým dílem série Božský z pera dvou autorek, které se skrývají po pseudonymem Christina Lauren. Jejich knihy jsou vášnivé, romantické a vtipné. Stejného schématu se drží i Božský. I v této knize najdete vše, čím si autorky své čtenáře tak podmanily - vtipné dialogy, humor, lásku a mimo jiné i sex, kteří si hrdinové románu umí náležitě vychutnat.

V závěrečném díle se uzavírají osudy všech hrdinů. Společného výletu se totiž účastní všechny šťastné dvojice, které se dali dohromady v předchozích knihách, které na sebe volně navazují. Tady se ovšem příběhy všech se prolínají a tak tu máme spoustu zamilovaných párů, dětí a hromadu jmen, ve kterých můžete mít zmatek. Pokud má být Božský vaše první přečtená kniha od Christiny Lauren, doporučuji ji na chvilku odstrčit stranou a raději začít jinou knihou série, aby vás ta spousta postav nezmátla. Pokud jste však věrnými čtenáři této série, setkání s oblíbenými hrdiny pro vás bude vítaným zpestřením.

Tím hlavním je ovšem příběh Jensena a Pippy. Děj je jednoduchý a předvídatelný, ale skvěle napsaný. Kniha je čtivá, návyková a při čtení se budete upřímně bavit. V Božském je méně erotických scén, jiskra vzrušení však knize nechybí. Mezi hlavními hrdiny je skvělá chemie, hormony lásky doslova lítají vzduchem. Je ale znát, že jde o konec série a především o rozloučení s postavami. Pippa a Jensen tu mají méně prostoru. Počítejte s menší dávkou břitkého humoru, než jste zvyklí a s tradiční ohranou zápletkou - dva zamilovaní si nedokáží ujasnit své city.

Božský není nejlepší knihou z této série, přesto je povedený a v žánru romancí vyčnívá. Představuje příjemné rozloučení se všemi hrdiny série. Je takovou sladkou tečkou na závěr. Pokud hledáte romantické a úsměvné letní čtení, ideální k posezení se sklenkou vína, jste na správné stopě.

Okomentovat

0 Komentáře