To nejlepší v angličtině za říjen

V říjnu se to novými knižními kousky jen hemžilo a tak tu máme spoustu fantastických příběhů a nádherných obálek, které berou dech. Nezbývá než doufat, že některé z nich uvidíme i v českém vydání. Která vás nejvíce láká? 


Wild Beauty (Anna Marie McLemore)
YA fantasy, magický realismus
La Pradera je nádherná zahrada, která okouzluje hosty z celého světa. Stará se o ni skupina žen, které ji však nemohou opustit. Zároveň jsou také prokleté. Pokud se zamilují, jejich milenec se ztratí. Zahrada jim ho vezme. Jenže pak jednoho dne Estrella v zahradě najde podivně oblečeného chlapce, který si nepamatuje, co se s ním stalo. Je snad vzkříšením některého ztraceného milence z předchozí generace? A jak zlomit prokletí zahrady?

Forest of a Thousand Lanterns (Julie C.Dao)  
YA retelling
Asijská fantasy o tom, jak jedna rolnická dívka chce být císařovnou a o temnotě, kterou musí rozpoutat, aby dosáhla svého osudu. Osmnáctiletá Xifeng je krásná. Hvězdy říkají, že je předurčená k velikému osudu. Má být císařovnou, ale aby dosáhla svého snu, musí zničit mladého muže, kterého miluje a za svůj úspěch zaplatit nevinnou krví. Je tato cena za trůn příliš vysoká?  

The Last Namsara (Kristen Ciccarelli)
YA dračí fantasy
Na začátku se objevila Namsara: dítě nebe a ducha, které šířilo lásku a smích. Ale tam, kde je světlo, musí být temnota - a tak tam byl také Iskari. Dítě krve a měsíční světla přinášející smrt. V duchu těchto legend vyrůstá Asha, dcera krále a nejlepší drakobijce v celém království. Touží se však osvobodit od dohodnutého svazku s krutým velitelem. A tak kývne na nabídku - svoboda za to, že ušetří život posledního mocného draka v království. Tahle nabídka ji však zavede na stopu starých legend a Asha zjistí, že byly pravdivé.

Satellite (Nick Lake)
YA vesmírná sci-fi
Měsíc 2 je vesmírná stanice, která obíhá přibližně 250 kilometrů nad Zemí. Je to také jediný domov, který patnáctiletý Leo poznal. Narodil se ve vesmíru ve stavu beztíže, daleko od lidí. A teď se poprvé má podívat na Zemi. Ale je skutečně připravený na život na naší planetě? Život je tu totiž mnohem zrádnější a krutější než ve vesmíru.

The Glass Spare (Lauren de Stefano)
YA fantasy
Lauren de Stefano možná znáte jako autorku u nás nedovydané trilogie Zahrada nesmrtelnosti. Její nová kniha vypadá hodně dobře. Vyhnaná princezna. Smrtelné prokletí a království ve válce. Princezna Will dosud vyrůstala o samotě. Její otec je posedlý budováním říše a válkou. Will touží poznat svět venku za hranicemi paláce. A když se to jednou stane, zjistí, že její dotek mění lidi v drahokamy. Její schopnost se stává zbraní. Jediné řešení je utéct. A na své cestě za vykoupením z prokletí potká prince, který má své představy o tom, o co udělat s jejím nadáním...

Beast made of Night (Tochi Onyebuchi)
YA fantasy, kde se lidské hříchy mění v bestie
Ve městě Kos mohou mágové zbavit hříšníky jejich hříchů. Jejich vinu a zlé skutky mohou vyvolat jako smrtonosné bestie. Tai, nadaný mladý mág, už oprostil spoustu lidí od hříchů. Jenže za to platí vysokou cenu. Na kůži se mu rozpíná tetování a trápí ho vina, kterou od svých klientů přebral do své mysli. Teď je povolán, aby zneškodnil dokonce královský hřích. A nebude to vůbec lehké. Tai bude muset bojovat o záchranu města i o život princezny, do které se zamiluje. 

The Midnight Dance (Nikki Katz)
YA plná baletu
Tato kniha nemá na Goodreads nejlepší hodnocení. Podle anotace to zní trochu přitaženě za vlasy, ale ta obálka mě fascinuje. Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá Penny, která studuje na elitní baletní škole spolu s dalšími jedenácti dívkami. Vše se odehrává pod taktovkou přísného baletního mistra, který sleduje každý krok dívek. Penny si už ani nevzpomíná na život před tím, než se do této školy dostala. Ale pak se seznámí s chlapcem z kuchyně a na povrch se začnou dostávat záblesky jejích vzpomínek. Penny najednou začne zpochybňovat motivaci mistra a musí nalézt způsob, jak ze školy utéct. 

The Key (Jennifer Anne Davis)
YA fantasy
Sedmnáctiletá Rema žije v brutálním království, kde lidé hladoví a za jediný zlý pohled může následovat smrt. Darmik je syn krále a velitel královské armády. Tráví své dny tím, že posluhuje otci a snaží se udržet bouřící se národ pod kontrolou. Při náhodném setkání mezi Remou a Darmikem přeskočí jiskra. Jenže Rema je odvedena do královského paláce a má se stát figurkou, která udrží prince poslušného. Zamčená v královském hradě, je Rema přesto klíčovým hráče v boji o moc a k obnovení míru do království.

Okomentovat

15 Komentáře

  1. Musím se přiznat, že z těchto knih mě žádná extra nezaujala, ale ten "Půlnoční tanec" má nádhernou obálku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta obálka se mi taky moc líbí :) Jen podle hodnocení to asi opravdu bude jen kniha s krásnou obálkou ale obsah asi stojí za nic..:D

      Vymazat
  2. Za mě asi nejvíc Satellite! :)
    Jinak anglické knihy mají bombové obálky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Satellite se mi také moc líbí a hodně mi nápadem připomíná film The space between us, který vůbec není špatný :)

      Vymazat
  3. Prosím, ať aspoň jedna z nich u nás vyjde nebo se zázrakem přes noc naučím perfektně anglicky, protože bych si je nejradši přečetla všechny... a to hned teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už tě můžu potěšit :)Už je jisté, že se příští rok můžeme těšit na temnou Beast made of Night :)

      Vymazat
  4. Naprosto skvěle vypadá The Last Namsara, podobně jako Forest of a Thousand Lanterns, The Glass Spare nebo Beasts Made of Night a koneckonců i ten Klíč :)
    The Midnight Dance mě taky fascinuje svojí obálkou, ale anotací už bohužel tolik ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý výběr, tyhle knihy mě lákají nejvíce taky :) A Midnight Dance mě zaujal obálkou, podle anotace to zní ale dost potřeštěně :D škoda :)

      Vymazat
    2. Tak třeba se k tomu dostanu alespoň kvůli té obálce - protože ta mě vážně fascinuje :D

      Vymazat
  5. Všechny knihy mají skvělé obálka a nevypadají špatně. :) Teď ještě vypilovat angličtinu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Angličtina se piluje celkem snadno :) S dobrou a lehkou knihou jde to čtení samo :)

      Vymazat
  6. Knihy vyzerajú vážne super, obsahovo ma najviac zaujala kniha Beast made of Night a Midnight dance má zasa nádhernú obálku, ktorá mi učarovala najviac :D

    OdpovědětVymazat
  7. Knihy vypadají zajímavě :) Já mám doma reteeling Forest, který jsem našla v boxu FairyLoot a jsem na něj zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, už len pohľad na obálky stojí za to. Beast Made of Night a Wild Beauty ma zaujali asi najviac :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jako vždycky lituji, že neumím číst v angličtině a zároveň jsem ráda, protože bych pak nestíhala ještě víc než teď :D Ale pokud někdy vyjdou tyto knihy v češtině budu jen a jen ráda. Zvlášť u Wilde Beauty :)

    OdpovědětVymazat