Nejočekávanější knihy roku 2018

V tomto roce vyjde pořádná hromádka nových knih. Minimálně polovina z nich opět uvázne v nekonečné čekací frontě na mém čtecím wishlistu, proto jsem připravila seznam knih, na které se nejvíce těším. Výběr jsem musela omezit, protože těch nových skvělých knih vyjde opravdu hodně. A tak jsem z každého nakladatelství vybrala jednu knihu, na kterou se nejvíce těším!

1) Zrození ohně - Anthony Ryan
vyjde: Host, květen

Miluji draky v knihách a pokud se někde na obálce nebo v anotaci mihne drak, musím si tu knihu okamžitě přečíst. A Zrození ohně vypadá vážně lákavě. Tím hlavním, o čem v knize půjde, je dračí krev. V rozhlehlých zemích ovládaných syndikátem Železná loď není nic cennějšího než dračí krev. Získává se ze žil Červených, Zelených, Modrých a Černých draků žijících v zajetí nebo ulovených ve volné přírodě. Z dračí krve se dá destilovat elixír, jenž dává těm několika málo mužům a ženám, kteří draky dokážou zkrotit, hrůzostrašnou moc. Ale jen málo lidí zná pravdu - draci slábnou. Pokud padnou, přijde velice brzy válka se sousední říší. Poslední naděje se vkládá do zvěstí o existenci jiného druhu draků, daleko mocnějších než ostatní, a do hrstky těch, jejichž úkolem je draky najít.

2) Počátek - Dan Brown
vyjde: Argo, únor
Profesor Robert Langdon znovu přichází na scénu. Knihy od Dana Browna mě jednoduše baví a proto s nadšením vyhlížím i Počátek, který vyjde už za pár dní. Tentokrát Robert Langdon, profesor symbologie, přijede do muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného odhalení objevu, který "navždy změní tvář vědy" a odhalí původ lidské existence. Samotný počátek. Jenže pečlivě naplánovaný večer se najednou promění v chaos a hrozí, že vzácný objev bude navždy ztracen. Zabránit tomu může jedině Langdon, který se musí vydat po stopách záhadného objevu a pátrat v temných zákoutích utajených dějin...

3) Artemis - Andy Weir
vyjde: Knižní klub, únor

Bavil vás Marťan? Tak zpozorněte, protože v únoru vychází další kniha od Andyho Weira. Tentokrát nás čeká výlet na Měsíc. Hlavní hrdinka Jazz Bashara je kriminálnice. Život v Artemidě, prvním a jediném městě na Měsíci, je vážně těžký, pokud nejste bohatí. Takže se příležitostné neškodné pašování docela hodí. Všechno se změní ve chvíli, kdy Jazz spatří šanci spáchat dokonalý zločin s odměnou příliš vysokou, než aby ji odmítla. Jenže dokázat nemožné je jen začátkem jejích problémů. Jazz totiž zjistí, že se dostala rovnou do středu spiknutí k ovládnutí celé Artemidy.

4) Smrtka - Neal Shusterman
vyjde: YOLI, duben
Okolo této knihy jsou drobné zmatky. Měla vyjít už minulý rok, nakonec se jí dočkáme letos v dubnu. A jak název napovídá, hlavní roli mají Smrtky. Představte si svět, ve kterém lidi přestali umírat a proto jsou potřeba Smrtky, které berou lidem životy. Hlavní hrdinové jsou učedníci na toto "povolání" a ani jednomu se do toho moc nechce. Jenže nemají na výběr.

5) Černé znamení - Sebastian de Castell
vyjde: Egmont
Pokračování Divotvůrce je další kniha, kterou musím mít. Divotvůrce mě totiž ohromně bavil. Hlavní hrdina, který je tak trochu magická nula a černá ovce rodiny, ale vše zvládá s humorem. Kočkoveverčák Reichis a jeho vtipné hlášky. To všechno mě v prvním díle naprosto okouzlilo. Doufám, že v podobném stylu bude i Černé znamení.

6) Sky in the Deep - Adrienne Young
vyjde: Fragment
Nedávno ke mě přilétla zpráva, že tuto knihu vydá Fragment. A podle anotace to vypadá, že se máme, na co těšit. Má to být YA fantasy inspirovaná světem Vikingů. Takže drsný svět a ještě drsnější hrdinka! Křehotinky nemám ráda a naopak drsnější YA fantasy, jako je Jiskra v popelu hltám s nadšením.

7) Warcross - Marie Lu
vyjde: CooBoo
Marie Lu u nás není vůbec neznámé jméno. Autorce již vyšla série Legenda a Mladí vyvolení. Teď nás čeká i Warcross. Pro miliony lidí, kteří se do něj přihlásí každý den, není Warcross jen virtuální hra. Je to způsob života a únik z reality. Mladá hackerka Emika je lovkyní odměn a když potřebuje hotovost, přihlásí se do mezinárodního turnaje ve Warcrossu. Svět hráčů je však tvrdý a nebezpečný. Stane se šampionkou turnaje, zároveň však od tvůrce hry miliardáře Hidea Tanaka dostane nebezpečný úkol.

8) Nyxia -Scott Reintgen
vyjde: Omega
Každý život má svou cenu v novém sci-fi dobrodružství Scotta Reintgena. Skupina teenagerů je odvezena do vzdálené oblasti vesmíru a musí se rozhodnout, co všechno jsou ochotni risknout pro svou šťastnou budoucnost. Cestují na planetu Eden, kde budou těžit látku zvanou Nyxia, která se stala nejcennějším zbožím ve vesmíru. Ale vesmírná loď je plná tajemství a planeta nebezpečná.


Okomentovat

17 Komentáře

  1. Upřímně? Tentokrát se těším snad na všechny! Nejvíc jsem zvědavá asi na Zrození ohně a Sky In The Deep - vypadá to luxusně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, obojí vypadá naprosto luxusně :) Už se nemůžu dočkat, až je budu mít doma :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To jsme dvě :) Já od něj přečetla skoro všechno a Počátek si nesmím nechat ujít :)

      Vymazat
  3. Kromě Browna mě láká všechno ostatní. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toho je pořád docela dost :) Máme se na co těšit :)

      Vymazat
  4. U nás Pôvod vyšiel teraz začiatkom roka, kamarát ho už čítal a vraj je to super kniha, takže si ju určite plánujem prečítať :D Inak sa veľmi teším na novú knihu od Anthonyho Ryana a určite časom pobribúdajú ďalšie knihy, ktoré ma nadchnú :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To moc ráda slyším, že Počátek je skvělá kniha :) O to víc se na ni těším :)

      Vymazat
  5. Kromě Browna mě žádná z knih nijak hlouběji neoslovila, ale uvidíme... :))

    OdpovědětVymazat
  6. Těším se tedy na Smrtku od Neala, četla jsem od něj "Bez šance" a bylo to skvělý. Taky bych si mohla přečíst "Černé znamení" od autora se chystám na "Divotvůrce" tak ještě uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  7. Sky in the Deep a Zrození ohně u mňa rozhodne vedú a neviem sa ich dočkať. Ale som dosť nemilo prekvapená tým, ako preložili názov knihy od Neala Shustermana. Smrtka? To ako vážne? V knihe je totiž kapitola, v ktorej sa vysvetľuje, prečo sami seba nenazývajú smrtkami, ale práve slovom Scythe, čo v preklade znamená niečo ako kosec alebo teda osoba, ktorá kosí. Pre mňa teda epic fail, no. Aj keď stále dúfam, že je to len nejaký omyl, ktorý napravia v momente, ako pochopia, aký je ten názov dôležitý pre celkového filozofického ducha tejto série.

    OdpovědětVymazat
  8. "Nyxia", "Warcross", "Černé znamení" nebo "Smrtka", to jsou knihy, které mi hned padly do oka. Musím říct, že už teď lituji svojí peněženku.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Akorát dočítám Divotvůrce a nemohu než nespuhlasit. Kniha je boží a děk nikde nestojí, takže i já se těším ma Černé znamení a doufám, že vyjde co nejdřív :) potřebuju tak #vícečasunačtení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím #vícečasunačtení potřebuju taky :D Divotvůrce je vážně skvělá kniha :)

      Vymazat
  10. Wow, to jsou opravdu žhavé novink. Nejvíc mě láká Artemis a Scythe :) Ale nejradši bych se pustila do všech :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zvědavá na toho Browna. Mám ráda zatím všechny jeho knihy, tak snad nezklame :D.
    Ennie

    OdpovědětVymazat