Olympijský knižní tým

Zimní olympijské hry jsou za námi. Pokud se ještě s olympijskou atmosférou nechcete rozloučit a zároveň jste tak trochu snílci, tento článek vás rozhodně potěší na duchu.  Představí se vám totiž olympijský knižní tým, pětice knižních hrdinů, kteří by byli na sportovních kláních nepřekonatelní a těžko by hledali konkurenci. 


1) Plavání  - Percy Jackson 
série Percy Jackson (Rick Riordan)
Percy Jackson je synem boha moře Poseidóna a vodní živel má přímo v  krvi. Koho jiného proto zvolit jako závodníka v plavání, než právě Percyho, který je ve vodě jako doma. Ovládá vodu, která mu léčí zranění, může se potápět do libovolné hloubky a umí dýchat pod vodou.  Navíc se umí při plavání šikovně popohnat a přidat na rychlosti. Jak vidíte, Percy Jakcson zvládne s přehledem vše od dálkového plavání až po akvabely. Také má pro strach uděláno a tak by ani ve svízelném boji o medaile neztratil hlavu.


2) Lukostřelba - Katniss Everdeen 
série Hunger Games (Suzanne Collins)
 Katniss Everdeenová a její luk jsou nerozlučná dvojice. Aby uživila svoji rodinu, musela se naučit perfektně střílet z luku. Tato schopnost jí později v Aréně mnohokrát zachrání život. Katniss má dokonale přesnou mušku, jak se přesvědčili i samotní pořadatelé Hunger Games. Dále má cenné zkušenosti z bojové Arény a zdravé sebevědomí. Katniss by mohla směle konkurovat všem lukostřelcům a nejspíš by z nich udělala naprosté amatéry.


3) Běh - Thomas
série Labyrint (James Dashner)  
Thomas z Labyrintu je ideálním adeptem na reprezentaci knižního olympijského týmu v běhání. Thomasovy začátky běžecké kariéry byly krušné. Jednoho dne se nic netušící probudil uprostřed obrovského Labyrintu. Uprostřed Labyrintu je Plácek, který obývají další chlapci. Každý den se někteří z nich vydávají do hlubin Labyrintu hledat cestu ven. Jelikož Labyrint je obrovský a zrádný, musejí být rychlí a vytrvalí. Thomas se toho navíc spoustu naběhal i v dalších dílech série.  I venku totiž číhá spousta nebezpečí a proto se vyplatí mít rychlé nohy. Thomas umí pořádně utíkat, doslova jako o život. Zvládne vše od sprintu až po běžeckou štafetu, na kterou si sebou může vzít své kamarády Běžce.

 

4) Šerm a bojové sporty - Celaena Sardothien
série Skleněný trůn (Sarah J. Maas)
Kdo by neznal Celaenu Sardothien ze série Skleněný trůn a špičky jejích ostrých mečů. Celaena je nájemná vražedkyně a po roce věznění v solných dolech přijímá nabídku korunního prince, soutěžit s ostatními zabijáky a stát se královským šampionem. Aby získala svoji svobodu, musí porazit všechny své soupeře. Pro Celaenu to ovšem není problém. Umí se prát pěstmi, její meče sviští vražednou rychlostí a hravě ovládá nejrůznější bojové techniky. Celaena je hotový postrach se železnou vůlí a ocelovou výdrží.


5)Famfrpál - Harry Potter 
série Harry Potter (J.K. Rowling)
To nejlepší na závěr. Jistě, famfrpál není regulérní sport, ale uznejte, že  by byl zlatým hřebem olympijských her. Létání na košťatech se čtyřmi míči. Chytač pátrající po maličké Zlatonce, brankář chránící branku, střelci, odrážeči a k tomu nebezpečné Potlouky. Uznejte, že by to rozhodně byla velkolepá podívaná, při které by se tajil dech. Při představě takového zápasu Harryho Pottera a Viktora Kruma se jistě nejeden fanoušek kouzelnického světa tetelí blahem.

Okomentovat

19 Komentáře

  1. Podobný TAG jsem snad i dělala :D
    Percyho a Katniss bych si rozhodně taky vybrala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se schválně mrknu, jaký máš olympijský tým :) Já tento tag zaregistrovala někdy před dvěma lety a teď jsem si na něj díky olympiádě znovu vzpomněla :)

      Vymazat
  2. Zajímavý tag, ještě jsem ho nikde neviděla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho viděla již dříve, ale díky olympiádě jsem si na něj znovu vzpomněla :D

      Vymazat
  3. Super tag a výborné odpovede, súhlasím asi vo všetkom, možno namiesto Katniss by som uvažovala nad Legolasom, ale inak sa zhodneme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý výběr :) Legolas by se na to hodil přímo dokonale, to je pravda :D

      Vymazat
  4. To je fakt zajímavý nápad pro článek musím říct, že asi když jsou olympyjské hry je to jediný týden kdy u nás doma vždy běží televize a jen tak se neignoruje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, u nás teď běžela televize asi víc, než za celý rok :D I když já po pravdě více sleduju ty letní, k zimním sportům moc vztah nemám :D

      Vymazat
  5. Super výběr, olympijsý tým snů. :))

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělý nápad na článek:D. A vybrala jsi super knihy!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že to je vysněný olympijský tým. Otázkou je, kterou zemi byreprezentovali :D

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý výběr. Myslím, že za zařazení famfrpálu na olympijské hry bychom měli bojovat! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že Famfrpál by byla rozhodně nejoblíbenější olympijská disciplína! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nezapomenutelné, tyhle hrdiny jsem milovala v knižní i filmové podobě. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek, neotřelý! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. To je originální článek :) skvělý nápad. Přiznám se, že mě letos při hodně letmém sledování OH také napadla "podobnost" s Hunger games.
    U mě na blogu je dotazník pro knižní blogery, kdyby ses chtěla také zapojit: http://karinga.blog.cz/1803/dotaznik-pro-knizni-blogery-i-ctenare

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasný článek! :) Fandila bych jim všem! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle je dokonalý a originální nápad! Tleskám :)
    Za sebe mám z těchto postav jasné favority Harry Potter a Katniss :) Ale miluju i Percyho. Zbylé dva znám jen z doslechu. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat