Fantastické věci, o které si příště napsat Ježíškovi

Vánoce i Nový rok jsou za námi. Všichni rekapitulujeme zážitky a užíváme si poslední dozvuky sváteční atmosféry. Každého knihomola určitě potěšila vánoční nadílka nových příběhů. Knihy jsou nejlepší dárek. Ve svém srdci však určitě tajně toužíte i po dalších fantastických věcech. Nechte se inspirovat a pojďme si představit šest fantastických věcí, o které si příště napsat Ježíškovi. Doručení pod stromeček je značně nejisté, to nám ovšem vůbec nebrání o nich snít.

Neviditelný plášť

Harry Potter ho kdysi dostal k prvním Vánocům v Bradavicích se vzkazem: "Mohl by se hodit". Milovníci slavného brýlatého čaroděje určitě již vědí, o čem je řeč. Přece o neviditelném plášti, který vás dokonale skryje před zraky všech. Nikdy se neponičí a zajistí vám dokonalé neviditelné soukromí. Budete tak neviditelní, že skrz vás možná omylem projde i duch. Můžete se všude proplížit a odhalit všechna tajemství. Na chvíli uniknout lidským očím. Nezní to skvěle? Nehodil by se občas každému z nás? Určitě ano, takže pro příští rok ho nezapomeňte přidat na svůj seznam přání pod stromeček. Jen není jisté, že ho pod ním skutečně najdete. Neviditelný plášť je přece neviditelný, takže možná budete mezi kupou dárků hledat marně.


Obraceč času

Další šikovná hračka ze světa kouzelníků. Zatoužili jste někdy po tom, aby měl den více hodin? Abyste vše stihli a měli i více času na sebe nebo na čtení? Pokud je vaše odpověď ano, nutně potřebujete obraceč času. Stačí jedna otočka a olala, den má o hodinu navíc. Obraceč času však poskytuje pouze ministerstvo kouzel na zvláštní žádost. Místo Ježíškovi tak raději pošlete sovu přímo na odbor záhad a pěkně je poproste o jednu tuhle kouzelnou věcičku. Všichni šťastlivci, jejichž žádosti ministerstvo vyhoví, nezapomeňte se za rok pochlubit.



Skříň do Narnie
Je spousta dveří, ale pouze málo z nich vede do jiného světa. A jen jedna skříň na světě vás přenese do země zázraků a kouzel - do Narnie! Který z nás knihomolů někdy nesnil o tom, že by se podíval do Středozemě, Narnie nebo Západozemí? Nebo na jakékoliv kouzelné místo, které známe pouze z knih. Jak se dostat do tolkienovské Středozemě zatím není známo. Západozemí není v současnosti moc bezpečné, protože tam vrcholí Hra o trůny. Proto doporučuji výlet do Narnie, země zahalené sněhem a plné trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí. Na svůj vánoční seznam si tak připište kouzelnou skříň do Narnie. Jelikož se takové skříně nevyrábějí jako na běžícím páse, napište si raději i o knihy. I ty vás zvládnou na chvíli přenést do Narnie.

Zavazadlo
Dali jste si novoroční předsevzetí, že budete letos více cestovat? Pak se vám bude velmi hodit Zavazadlo, jaké bylo ve slavné Zeměploše. Takové Zavazadlo na nožičkách vás všude následuje. Konec rozbitým kolečkům nebo únavnému tahání těžkých kufrů. Zavazadlo je chytré, všude si vás najde a běhá za vámi jako věrný pejsek. S ním se to bude cestovat jedna báseň. Ovšem pozor, má i zuby!

Drak
Píšete si každý rok o pejska nebo kočičku a stále nic? Zkuste trochu přitvrdit a přejte si draka. Draci se sice nerozdávají každému, ale je pár vyvolených, kteří svého ohnivého parťáka mají. Například Eragon z Odkazu dračích jezdců a taková Daenerys Targayen má dokonce tři. Možná, že když pěkně poprosíte a budete se malému dráčeti líbit, najdete ho pod stromečkem. V takovém případě vás ovšem čeká spousta práce, protože takový drak je dost neskladný. Sousedi nebudou nadšení řevem, plameny ani přerostlou dračí potvorou na zahrádce. Drak je sice jedinečný parťák, ale možná bych nakonec raději zůstala u těch pejsků a kočiček. Nebudu ovšem odrazovat nadšené drakology, zkuste své štěstí a uvidíte.

Anaklusmos
Pero, které se jako mávnutím kouzelného proutku promění v meč? No jistě, to musíte mít. Percy Jakcson osobně vám určitě rád potvrdí, že taková utajená zbraň v kapse se opravdu hodí. Může vám zachránit krk v boji i na úřadě, kde nemají tužky. Ostatně podobných vychytávek má Percy mnohem více, třeba létající kecky. Na e-bay je zatím nekoupíte. Obávám se, že by se tedy sháněli dost těžko, ale ve světě, kde se na vrcholu Empire State Building nachází Olymp, nic není nemožné!

Okomentovat

28 Komentáře

  1. Musím říct, že bych nepohrdla žádnou z těchhle kouzelných věciček (a tvorů). Nejvíc by se mi ale hodil asi obraceč času - píšu na odbor záhad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to držím palce, ať ti ho pošlou :) Myslím, že by se nesmírně hodil :D

      Vymazat
  2. Tak zavazadlo je potřeba mít, o tom žádná! Navíc, kdo by nechtěl kufr, který kvůli němu projde i peklem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, s tím by se to cestovalo :) Teď ještě kde ho sehnat :D

      Vymazat
  3. Obraceč času doma máme (je úžasný!), ale více času na čtení knih nebo psaní recenzí jsme z něj zatím nevymáčkli. Buď je ministerstvo vážně všechny stáhlo, nebo fungují jenom tehdy, když se člověk snaží zachránit domácího mazlíčka a nezvedeného kmotra před popravou.
    Ale Zavazadlo, to je jasná další volba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to máte obraceč asi nějaký porouchaný anebo vážně fungují jen v nutných případech. Musíte tomu, jak funguje, doma přijít na kloub:)

      Vymazat
  4. Já bych brala všechny věci. Určitě by se mi hodili, to není pochyb.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom úplně stejně :) Taky toužím po všech těchto věcičkách :)

      Vymazat
  5. Výborné nápady, všetko by sa hodili. :D Hlavne časovrat. A teda, premýšľam, ako by sa zavazadlu páčilo v lietadle.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavazadlo v letadle, to by bylo zajímavé :) Nám vždycky na letišti rozbijí kufr, Zavazadlo by si určitě špatné zacházení líbit nenechalo :D

      Vymazat
  6. Já bych nejradši dostala Draka! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by se mi taky zamlouvalo :D Chci ho příští rok k Vánocům a do té doby budu hledat dračí vejce :D

      Vymazat
  7. Obraceče mám dva, ale očividně jsou porouchaný :-P

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ja by som brala všetky veci z tohto zoznamu :D Neviditeľný plášť ten by som mala asi najradšej niekedy proste uniknúť pred každým a všetkým :) A potom časovrat ten by som používala asi v jednom kuse, ale ja si prosím taký, ktorý bude aj fungovať :D

    OdpovědětVymazat
  9. :-) Moc hezký článek, já si příští rok napíšu asi o obraceč času, ten by se někdy hodil:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, všechno z toho rozhodně potřebuju :D Výborný článek, dobře jsem se pobavila!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavý článek :) Určitě bych brala neviditelný plášť a obraceč času, to by se mi hodilo možná nejvíc! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je naprosto boží článek. A hned bych brala všechno. :D Teď když nad tím přemýšlím, tak i Hermionina bezedná kabelka by taky byla fajn. :D Myslím, že bych ji snad nejvíce využila a hned za ní by následoval obraceč času, protože někdy ten čas chybí.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak neviditelný plášť by se mi někdy sakra hodil! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Já rozhodně toužím po vlastní skříni do Narnie :D Vždycky si tam odskočit a zrelaxovat :))

    OdpovědětVymazat
  15. To rozhodne vedie drak! Susedia nesusedia.... kto by nechcel draka? A ako bonus neviditeľný plášť! To by bolo super :D Draka by som skryla pod plášť a bolo by ako že po probléme :D

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno jsou to zajímavé věcičky, ale za mě vede rozhodně neviditelný plášť :)

    OdpovědětVymazat
  17. No dobře dobře, brala bych všechno. Asi bych si nedokázala vybrat jen jednu věc.. :D I když..možná moje srdce nejvíc tíhne k drakovi :D

    OdpovědětVymazat
  18. Musím říct, že jsi mě pobavila :) O draka si napíšu taky :D

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
  19. U neviditelného pláště, obraceče času a zavazadla bych dvakrát neváhala :D Super článek!

    OdpovědětVymazat
  20. Obraceč mám, ale nefunguje, mrcha :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  21. Tak tohle je ten nejlepší článek na originální dárky! :D
    Já si rozhodně letos budu přát draka a skříň do Narnie! ♥

    OdpovědětVymazat
  22. obraceč času jsem dala pred lety zpatky kamarádce k narozkam :) je to blazen do HP :) takze se ji darek moc libil :) myslim si ze takovehle vychytavky jsou super pro velke fanousky Harryho :) je super ze se to da sehnat a nestoji to ani nijak velke penize :) a je to super vzpominka a daaarek :)

    OdpovědětVymazat