Avengers - deset nejžhavějších otázek a teorií

Nejočekávanější film roku se blíží. Na Avengers: Endgame jistě už všichni čekáte se zatajeným dechem. Všem nám vrtá hlavou, jak se naše superhrdinská partička vypořádá s Thanosem, který jim minule jediným lusknutím prstu pěkně zavařil. Teď však nastal čas na odplatu. Kolem filmu už koluje řada teorií a otázek. Pojďme se podívat na deset nejžhavějších z nich.

Nejdříve ale krátká rekapitulace. Avengers jsou nejmocnější hrdinové vesmíru. Jejich prací je likvidovat všechny padouchy a šílence, co chtějí zničit svět. Obvykle si vítězství odškrtávají jako na nákupním seznamu. Minule však okusili hořkou chuť porážky. Thanos, ten má zkrátka úroveň. Mohutný, fialový pán touží zredukovat populaci v celém vesmíru na udržitelnou úroveň. Ušlechtilý cíl, jako od přehnaného ekologického aktivisty. Jenže Thanos se nebojí jít za svým cílem přese všechno. K dispozici má rukavici s kameny nekonečna. Jediným lusknutím prstu polovině Avengerů vyprášil kožich a druhou polovinu proměnil v prach. A s nimi i polovinu všeho živého ve vesmíru. Je jasné, že takhle to zůstat nemůže. Avengers znovu sbírají síly a k tomu navíc verbují nové kámoše Ant-mana a Kapitánku Marvel. Velkolepý střet se blíží. Bude se bojovat, umírat a určitě nám na konci spadne brada. Takže se pojďme na to epické finále trochu připravit.

Jak si Thanos vychutnává vítězství?
Bylo nebylo, největší padouch vesmíru se dal na zemědělství a ze své zbroje udělal strašáka. Alespoň podle traileru to tak vypadá. Nevíme, kolik času uplynulo, ale Thanose v něm vidíme pořád na téže planetě. Jeho novým koníčkem je posedávat na zápraží, dívat se na západ slunce a užívat si poklidný důchod. Svoji zbroj prozatím pověsil doslova na hřebík.

Kde jsou všichni ostatní?
Po minulém filmu nám řada Avengers dramaticky prořídla. Ze Strážců galaxie zbyl jen Rocket a Thanosova dcera Nebula. Dá se čekat, že Nebula bude mít na tatínka pěknou pifku a chundeláč Rocket taky. Rozprášený ve větru skončil i mladičký Spiderman, Black Panther a Dr. Strange. Jenže kde jsou? Těžko se smířit s tím, že jsou mrtví. Skutečně přestali existovat? Nebo mají snad pravdu teorie, které tvrdí, že žijí v alternativním vesmíru?

Bude klíčem ke všemu Kvantová říše ?
Do Kvantové říše jsme nahlédli minulý rok ve film Ant-man a Wasp. Jedna z populárních teorií tvrdí, že bude mít ještě významnou roli. Na tomhle místě neplatí zákony pro prostor a čas. Dostat se do ní není zrovna hračka a už vůbec ne, vylézt z ní zase ven. To nejlépe ví Ant-man, kterého jsme naposledy mohli vidět právě v kvantové říši, kde uvázl. Milý mraveneček by tam správně měl zůstat navěky. Jenže, jak je vidět v traileru na Endgame, cestu ven si našel a jistě ještě zamíchá kartami. Možná právě s jeho pomocí se podaří vyzrát na Thanose. Přímo se totiž nabízí vlákat Thanose do kvantového mikrosvěta, kde mimochodem nefungují ani jeho zázračné kameny nekonečna.

Bude se cestovat časem?
Jedna z nejpravděpodobnějších teorií. Cestování časem je téměř jisté. Nahrávají tomu i snímky, které zobrazují alternativní verzi bitvy o New York, která již proběhla v prvních Avengers v roce 2012. Navíc tu jsou i další drobné ukazatele. Opět oholený a omlazený kapitán Amerika. Hrdinové opět nosí staré kostýmy a navíc se tu motá Ant-man, který možná s pomocí kvantové říše přenese hrdiny zpátky v čase. Možná dostanou druhý pokus zvrátit osud světa a vypořádat se s Thanosem hned na začátku. Nelze ani vyloučit, že Avengers čeká kompletní restart jejich univerza.

Jakou roli bude hrát kapitánka Marvel?
Ve filmu budou dvě zásadní nové posily. Ant-man, který si bude hrát nejspíše s časem a kvantovou říší. Druhým přírůstkem je kapitánka Marvel. Zatím toho o ní mnoho nevíme. Umí efektně zatínat pěstičky, zářit jako supernova a vysílat paprsky. Údajně by měla být nejsilnější postavou ze všech. Své skutečné schopnosti zatím však neukázala a můžeme se jen dohadovat. Jediné, co víme, je že do sebe při výbuch nasála sílu kamene nekonečna. Možná jeho sílu dokáže ovládat i když jej nedrží v ruce?


Je Loki skutečně mrtvý?
Loki nás už několikrát ošálil. V předstírání vlastní smrti má bohatou praxi. Může být jeho smrt i tentokrát jen další trik? Thanos ho proklál kopím ještě předtím, než vyhubil polovičku vesmíru. Nejspíše by tedy Loki měl být skutečně kaput. Jenže, je tu pár detailů. Před svojí smrtí bodl Thanose levou rukou a přitom je pravák. Je to snad důkaz toho,že šlo jen o projekci? Je snad Loki naživu a předstíral, že je někým jiným? Koluje divoká teorie, že se Loki vydával za Hulka. Možná, právě kvůli tomu se Hulk v celé své zelené kráse v minulém filmu neukázal? Těžko říct. Ovšem jisté je, že Toma Hiddlestona alias Lokiho ještě uvidíme. Chystá se jeho samostatný seriál.

Ví kapitán Nick Fury úplně všechno?
Kapitán Fury nedávno poznal kapitánku Marvel. Výsledkem jejich přátelství je i pager, který má Fury aktivovat jen v případě naprosté nouze. Uplynula spousta let. Kapitánka Marvel si odlétla do vesmíru vyřizovat svoje záležitosti, Avengeři zuby nehty bránili Zemi. Pomo by se jistě hodila. Ale pager se aktivoval až teď. Jak kapitán Fury věděl, že tentokrát to bez kapitánky nepůjde? Fanoušci tvrdí, že ho navštívil Dr. Strange a pošťouchl ho tím správným směrem. Dr. Strange v minulém díle prohlásil, že viděl čtrnáct milionů verzí událostí a jen v jedné jediné verzi vyhráli nad Thanosem. Pak se rozplynul na prach. Je ovšem vysoce pravděpodobné, že se nějak postaral o to, aby vše dopadlo právě podle té jedné vítězné verze. Možná to má prostě Dr. Strange prostě na háku.

Zachrání svět kočka?
Ten, kdo zachrání svět, vůbec nemusí být člověk. Možná do Thanose zatne drápky kočka. Nebo spíše chapadla, protože se nejedná o obyčejnou kočku domácí. Jestli jste již viděli kapitánku Marvel, určitě jste si všimli kočky jménem Goose. Ve skutečnosti jde o Flerkena, člena mimozemské rasy. Vypadá jako pokojový mazlíček, ale má několik monstrózních chapadel a dokáže sežrat tucet lidí najednou. Vše do ní padá jako do černé díry. Mimochodem i kámen nekonečna. Podle komiksů má být Flerken jakýmsi dopravním uzlem. Malá živá brána do jiných světů. To se jistě může ukázat jako užitečné. Navíc Goose jistě nebyl ve filmu jen tak náhodou pro potěchu kočkomilů. Určitě ho ještě uvidíme.

Bude se umírat?
Je to pravděpodobné. Epické války si většinou žádají oběti. Otázkou je, na koho ta smůla padne. Nejpravděpodobnější kandidáti jsou Tony Stark a Kapitán Amerika. Pro ně to možná bude konečná, jelikož jejich představitelům vyprší smlouva. Navíc oba prohlašují, že se od své role již chtějí posunout dále.

Co bude dál?
Žili šťastně až navěky. To by jsme jim možná přáli, ale nejspíše to tak nebude. Pár rozprášených členů bandy se nejspíše probudí k životu. Vrátit se mají Strážci galaxie. Slíbené je i pokračování Dr. Strange a Black Panthera. Těšit se můžeme i na seriál o Lokim. Otázkou ovšem je, kdy se jejich nové příběhy budou odehrávat. Před válkou s Thanosem nebo až po ní?

Okomentovat

21 Komentáře

  1. Za tenhle článek děkuji! Já Avengery moc miluju a vždy, když vidím něco o nich, tak se mi rozsvítí oči a celá nadšená čtu :) Nemůžu se nového filmu dočkat!

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že se ti oči snad rozsvítily i při čtení tohoto článku :)Taky už se nemůžu dočkat :)

      Vymazat
  2. Tyhle teorie probíráme s kamarády poslední dobou stále dokola a dokola. Já stejně doufám, že je zachrání Goose! :D
    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se o tom taky teď dost mluví :) Už s námi prostě lomcuje zvědavost :D

      Vymazat
  3. O Lokiho smrti nepočúvam nič a nikoho, okrem Lokiho! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loki nesmí zemřít :D co by jsme si bez něj počali :)

      Vymazat
  4. Avengers moc nesleduju, viděla jsem asi dva, tři filmy, ale stejně mě vždycky uhrane, jak velkou pozornost dokáže Marvel strhnout. Chytnu se vždy minimálně na článek, i když žádným skalním fanouškem nejsem :D asi se na to podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dříve jsem taky nebyla fanoušek, první díl mě třeba vůbec nezaujal. Ale pak se to nějak zvrtlo, a teď už se toho velkého finále nemůžu dočkat :)

      Vymazat
  5. Avengers mě nikdy moc nebrali, viděla jsem tak dva díly, ale jestli z nich mám někoho ráda, tak je to právě Tony a Kapitán Amerika, to jsou fešáci:D) A pak ještě Loki, toho mám ráda ani nevím proč..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lokiho mám taky ráda, ani nevím proč :D Má nějaké kouzlo :D

      Vymazat
  6. Geniální článek! Teď se nemohu dočkat ještě víc! Osobně si myslím, že minimálně Loki přežil... Respektive, on prostě musí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu :) Jsem ráda, že jsem tě navnadila na film :) A ano, Loki prostě musí žít, jinak by mě dost zklamal:D

      Vymazat
  7. Super článek!!! Už se moc těším, až film vyjde! Určitě si na něj chci zajít do kina, protože to bude mít skvělou atmosféru :) Já si myslím, že se bude cestovat časem a bitva proběhne ještě jednou :) Ale uvidíme, čím nás tvůrci překvapí.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý odhad :) Taky si myslím,že to taky dopadne :)

      Vymazat
  8. Musím se přiznat, že tato série jde úplně mimo mě :D

    OdpovědětVymazat
  9. Nemůžu se na Endgame dočkat!! A vážně doufám, že tam Lokiho uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni! Skvělý článek! ♥
    Captain Marvel mě v březnu neskutečně překvapila, hlavně Brie Larson, kterou jsem do té doby neviděla hrát. Ale ano, vím, že má na kontě víc filmů. :D
    Těším se na ni, i na Goose, v Endgame a jsem opravdu zvědavá, jakou úlohu v poražení Thanose bude mít. Zároveň doufám, že mi do světa živých Endgame vrátí Lokiho. Toho prostě musí oživit! :D
    A taky se těším na Petera Parkera, na Spidermana. Ten druhý díl, Far From Home, vtrhne do kin až v červenci, ale sakra, já chci vědět, kdy se odehrává! Doufám, že po bitvě s Thanosem, protože to by pak znamenalo, že žije. :D A on prostě musí žít! :D
    Trailery na Endgame vypadají fenomenálně, hlavně ten černobílý, a já už to prostě chci vidět! Ještě 19 dní! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Toto sú naozaj šialené teórie, ale fakt sa mi páčili. :D už sa nemôžem dočkať nového príbehu! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bohužel, Avengers jde úplně mimo mě :D Stejně jako třeba Games Of Thrones :D

    OdpovědětVymazat