Recenze: Pekárna v Brooklynu

Pekárna v BrooklynuAutor: Julie Caplin
Vydání:
Cosmopolis, 2019
Žánr:
romantika pro nejlepší náladu
HODNOCENÍ:
★★★★
Sladké dortíky, vůně pekárny, zlomené srdce a hledání nové lásky. Pekárna v Brooklynu je jeden velký lahodný dortík s třešničkou na vrchu. Jestli se vám už teď sbíhají sliny, určitě čtěte dál.

Sophie pracuje jako redaktorka v gurmánském časopisu. Miluje dobré jídlo, svoji práci a přítele Jamese. K dokonalému štěstí jí chybí jen málo. V duchu už slyší vyzvánět svatební zvony, jenže pohádkové ,,šťastně až do smrti,, se nekoná. Ukáže se, že její přítel je už ženatý. Zdrcená Sophie utíká se zlomeným srdcem na pracovní stáž do New Yorku. Doufá, že na novém místě se vše zahojí. Ještě však netuší, že v New Yorku objeví nejen nové chutě, ale i lásku....

Čeká ji nový začátek i přátelé. Třeba sympatická Bella, která peče ty nejlahodnější dortíky, nebo charismatický kolega Todd, machr z velkoměsta, který nestíhá odhánět ctitelky. Sophii pomůže odhalit krásy New Yorku i svojí duše. Možná, že zrovna on může být tím správným receptem na zlomené srdce...


Nevím jak vy, ale já rozhodně nedokážu odolat sladkému a dobrému čtení, které zahřeje u srdce. Pokud se tyhle dvě lahůdky spojí dohromady, tím lépe. Jestli se vám taky při pohledu na sladké dortíčky (a šarmantní borce) sbíhají sliny, rozhodně sáhněte po Pekárně z Brooklynu. Jde o druhý díl ze série Romantické útěky. Stejně jako první díl, s názvem Kavárna v Kodani, vás navnadí na pravou romantickou hygge vlnu. Čtení této knihy nezbytně zahrnuje teplou deku, čaj a něco sladkého na zub. Nezapomeňte přidat i ubrousek, jelikož tu vážně hrozí, že vám při čtení ukápne slina.

Rozplývat se začnete už od začátku, hned nad obálkou, která se náramně povedla. Ovšem i příběh působí jako zaručená fontána dobré nálady. Čeká vás milé čtení napěchované romantikou a dobrůtkami. Hlavní hrdinka ráda peče a píše o jídle. Slintat vás přinutí její  pekařské výtvory i kolega Todd. Na první pohled frajírek, ve skutečnosti s vámi jeho charisma ovšem pořádně zamává, až se sesunete do kolen podobně jako hlavní hrdina. Pokud nepodlehnete jeho vtípkům a šarmu, máte srdce z ledu. Autorce za to patří velká pochvala, protože se jí povedlo napsat krásný příběh se dvojicí, mezi kterou to skutečně jiskří.

Kniha je předvídatelná, jak už to v tomto žánru občas bývá. Nenabídne vám nic nového, co by to už nebylo. Přesto ale vyniká. Autorka to upekla vážně mistrně. Pekárna v Brooklynu je čtivá, má úžasně pohodovou atmosféru a sympatické hrdiny. Zahřeje u srdce, pohladí po duši a navnadí na pokračování. Cukroví není nikdy dost, takže příště si dám Cukrárnu v Paříži!

Knihu můžete zakoupit ZDE
Logo

Okomentovat

14 Komentáře

  1. To zní jako sympatická oddychovka. já čtu tedy hlavně detektivky a thillery, ale občas sáhnu i po něčem jiném. A tohle by se mohlo číst dobře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je to skvělá oddechovka pro dobrou náladu :)

      Vymazat
  2. Četla jsem Pekárnu i Kavárnu a přiznám se, že Kavárna se mi líbila více :-) Ale u obou se jedná o nenáročné romantické čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to abych si Kavárnu přečetla taky :) Já četla jen Pekárnu, takže nemám s čím porovnávat :)

      Vymazat
  3. Pri tomto čítaní by som mala asi chuť na sladké, minimálne čo sa týka témy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je u téhle kniyh prakticky zaručené :) Taky mě pořád honila mlsná :D

      Vymazat
  4. Romantické knihy z prostředí pekáren, kaváren, cukráren... to je něco pro mě. :)) Tohle vypadá jako skvělá odpočinková kniha. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tvoje fotky jsou tak nádherné,, že by si člověk tu knihu koupil už jen kvůli tomu :D
    Já prozatím sladčímu čtení odolávám, ale jsem si jistá, že po porodu se k tomu dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to je milé slyšet :) Myslím, že na to sladké čtení pak také přijde nálada :)

      Vymazat
  6. Vypadá to na naprosto pohodovou knihu a dokážu si ji představit číst kolem vánoc. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolem Vánoc by to bylo určitě ideální :) Už jen proto že všude kolem bude dost cukroví :D

      Vymazat
  7. Jee to vypadá jako perfektní knížka na podzim:)) zapisuju si do book wishlistu:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem tě nalákala :) Zaručeně zlepší náladu o tmavých podzimních večerech :)

      Vymazat
  8. Super recenze! Sladké čtení já taky ráda. Navíc se ty české obálky u téhle série vážně povedly :)

    OdpovědětVymazat