Láska na druhý pohled

Co kdybyste se ráno probudili do úplně jiného světa? Třeba byste se z úspěšného spisovatele stali obyčejným učitelem a vaše žena, kterou jste nejdříve milovali a pak šoupli ke sporáku, vás nepoznává. Je totiž koncertní hvězdou a nikdy vás nepotkala. Možná vám to přijde jako špatný vtip. Pro Raphaela je to však skutečnost. Propadne se do paralelního světa a najednou musí bojovat o svoji lásku, kterou nechal uvadnout. Podaří se mu vše vrátit zpátky? Je to nová šance nebo trest?
Když se Raphael a Olivia poprvé potkali, byla to láska na první pohled. A začátek jednoho velkého milostného příběhu. Ona je talentovaná klavíristka. On je spisovatel. On je její podporou, když se jí chvějí ruce při koncertu. Ona je jeho inspirací. Společně tvoří ten nejšťastnější pár.

O deset let později ale vypadá vše jinak. Raphael je úspěšným spisovatelem. Je oslněný vlastním úspěchem a své skutečné slunce, Olivii, už nevidí. Zatímco Olivia se kvůli němu se vzdala své kariéry a teď se cítí osamělá. A tak si jednoho večera přestane být jistá, jestli ho stále miluje. V jejich vztahu to vážně zaskřípe.

Skutečný šok však přijde druhý den ráno. Raphael má na prsou najednou vytetované ,,ping", místo limuzíny pro něj přijede kamarád s babetou a na ulici ho nikdo nepoznává. Ocitne se totiž v paralelním světě, ve kterém žije úplně jiný život. V tomhle světě nenapsal svoji knihu a Olivii nikdy nepotkal. Ta je nyní slavnou klavíristkou. Raphael se musí vypořádat s tím, že ačkoliv nikdy nečetl ani Shakespeara, je učitelem literatury. Navíc zjišťuje že bez svojí ženy nedokáže žít. Musí ji získat zpět. Pokud se mu podaří přimět Olivii, aby se do něj znovu zamilovala, možná se vesmír umoudří a vše se vrátí zpět. Jenže to není snadný úkol. Bude potřebovat veškerý svůj šarm a pomoc nejlepšího kamaráda...
Probudím se včera a Láska na druhý pohled. V obou těchto filmech pánové bojují o srdce dámy, které jim již jednou proklouzlo mezi prsty. Poprvé se u randění slušně  zapotíte. Ale přesvědčit ji, aby se do vás zamilovala podruhé, je vážně fuška. Hlavní hrdina Lásky na druhý pohled byl  arogantní nafoukanec. Poté následoval let střemhlav do jiné paralelní reality. Teď si musí uvědomit, co je důležité a znovu ohromit svoji lásku.

Film pracuje se zajímavým námětem paralelních světů. Podrobnější vysvětlení byste však hledali marně. Zapomeňte proto na kvantové teorie, tady se řeší hlavně city.  Jde o romantický film, což je znát od prvních bláznivých momentů až po konec. Oproti amerických insta-love komediím tu nejsou vášnivé svlíkačky ani milionář s vrtulníkem. Film je typicky francouzský. Ukazuje lásku jako cit jemný, delikátní a jako zdroj štěstí. Je to asi jako porovnávat makronku a café latté spolu se sladkým popcornem a coca-colou.

Tady se jde zkrátka na vše pomaleji a jemněji. Místy filmu chybí spád a někomu to nemusí sednout. Přece jen už jsme zvyklí na ty ničím neředěné lovestory s rychlým tempem. Stejně tak pokud chcete u televize posilovat břišáky tím, že se budete svíjet smíchy, jste na špatné stopě. Není to potřeštěná řachanda, spíše místy vtipná romantika.

Lásku na druhý pohled je trochu jiná, přesto ji vřele doporučuji. Mezi sympatickými herci je skvělá chemie a na plátně se jim daří vykouzlit spoustu hezkých okamžiků. Výsledný dojem u mě byl překvapivě okouzlující. Pro duši romantického snílka je to příběh úplně ideální.

Okomentovat

20 Komentáře

  1. Téma paralelních světů nezní úplně nezajímavě, ale nevím, jestli mám tu správnou romantickou duši :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zahřátí u srdce a zpestření dlouhých večerů je to film ideální :) Třeba na něj taky dojde :)

      Vymazat
  2. Tak mě se téma filmu moc líbí! I když podle Tvého popisu to nezní jako žádná hitparáda 😅

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zkrátka trochu jiný film. Většina amerických filmů se snaží ohromit, Láska na druhý pohled jen potěšit :)

      Vymazat
  3. Tak nevím, jestli mám tu správnou duši, ale námět vypadá zajímavě ;)
    http://nikidelfin.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji film vyzkoušet, třeba mile překvapí a i tu romantickou duši probudí :)

      Vymazat
  4. Zrovna před pár dny mi tenhle film doporučil tchán :D Vyprávěl to jedním dechem a byl opravdu nadšený. Když přidám tvoji recenzi, tak se asi na to s manželem podívám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jděte do toho :) Je to skvělý film na dlouhé podzimní večery :) Jen to chce nečekat nic extra ohromujícího, zkrátka jen milé pokoukání :)

      Vymazat
  5. Film mě zaujal už dřív a to na první pohled. :) Určitě mám v plánu se na něj podívat, až budu potřebovat něco milého a pozitivního. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ideální volba, protože mile a pozitivně na mě film zapůsobil :)

      Vymazat
  6. Tento film by som si naozaj rada pozrela, z tvojho popisu ma naozaj zaujal. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, doufám, že se ti bude líbit jako mě :)

      Vymazat
  7. Probudim se vcera sa mi celkom pacilo mam rada také filmy v paralelnych svetoch. Nieco ako Srdcova sedma. Nie osm veľmi na romantiku ale kym. su niecim zaujimave a ine prečo nie. Zapisujem do zoznamu... pozriem ked deti budú vacsie 😂😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně mi Láska na druhý pohled přišla zajímavější než většina romantických filmů, má aspoň zajímavý nápad s těmi paralelními světy :)

      Vymazat
  8. Osobne romantické filmy veľmi nevyhľadávam :D Ale vyzerá to ako fajn oddychovka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná oddechovka to opravdu je, na relaxaci vřele doporučuji :)

      Vymazat
  9. Na tenhle film se hrozně těším, už před nějakou dobou jsem si předsevzala, že ho musím vidět. Jen uvidíme, jak zaujme mého přítele, kterému jsem oznámila, že se na to se mnou podívá :D Super recenze, myslím, že si ho pustím už dnes večer! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělá volba pro dnešní večer :) Třeba z toho přítel taky bude naladěný na romantickou vlnu :)

      Vymazat
  10. Díky za super tip na film, vypadá to dobře, na to se s přítelem musíme mrknout. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ta láska na druhý pohled mě zcela pohltila, musím ten film vidět :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat