Jarní bookstorming aneb na co se letos těšit!

Tak milí knihomolové, jaro už je za dveřmi. Přišel čas probrat se ze zimního spánku a začít vyhlížet vše, co nám následující měsíce přinesou. Moc dobře to vědí i všichni z nakladatelství Knihy Dobrovský, kteří opět uspořádali Jarní bookstorming a nakazili nás tam něčím silnějším, než koronavirem.

Nakazili nás těšením se. Věřte, že z takového těšení se na dobré knihy, se jen tak nevyléčíte a máte navíc silné nutkání šířit ho dál. Dobrá kniha zkrátka umí způsobit epidemii a žádné anti-knihomolské očkování zatím neexistuje. Proto tu máme menší report a lákačku na to nejlepší, na co byste se letos měli FAKT těšit!

Sešli jsme se v neděli první březnový den v pražské kavárně Město • Moře. Menší dobrodružství bylo již dojít na místo srazu, protože tenhle hezký koutek je schovaný mezi okolními domy a pro nepražáka to může být celkem výzva. Pak už jen popadnout kafíčko, něco dobrého na zub a posadit se na první část. Následovala lákačka na nové knihy, které vyjdou zhruba do začátku léta a že je na co se těšit!

Bylo moc milé se se konečně setkat s lidmi, které znám jen z emailu nebo z jiných blogů. Za organizaci patří velké poděkování Kateřině Valterové, která má na starost právě spolupráci s knižními blogery a pořádání bookstormingů. Vládla přátelská atmosféra, bylo pro nás nachystané vynikající občerstvení a krásné knižní dárečky. Povídali jsme si o překladatelských oříšcích, o tom, jak záludná dokáže být čeština nebo tvorba obálek, aby byly dokonalé. To jsme si sami mohli vyzkoušet, když jsme dostali za úkol navrhnout obálku k příběhu. Náš tým Šestka sice neprokázal moc kreativity při výběru jména, ale o to víc pak při malování obálky. :)


Představte si příběh o dívce, která ráda tančí, miluje špagety s masovými koulemi a na párty pozná sexy DJ Justina. Poté se ukáže, že je to její nový učitel v taneční škole a že jí hrozí stěhování do jiného města. Fajn oddechovka, ale proč to trochu nepřikrášlit, že jo? Na naší obálce je proto Justin namalovaný jako zombie. Ve skutečnosti je to totiž chodící umrlec, který ze všeho nejradši baští nožky tanečnic a tak!


V závěru pak následovala tombola a každý dostal vynikající čokoládky od Lindt. Vybrat jsme si také mohli dvě z čerstvých knižních novinek. Tady však organizace selhala a proběhlo typické - kdo první přijde, bere vše. Někteří tak odešli se čtyřmi a více knihami, než se tam však dostali lidi od zadních stolků, nezbylo skoro nic. Stihla jsem ukořistit aspoň jednu knihu, skvělý thriller Máš mě v krvi, který už jsem přelouskala a musím říct, že to je dobrý úlovek!

A teď na co se těšit:

https://www.databazeknih.cz/images_books/42_/426987/big_hrisni-svetci-wxZ-426987.jpgHříšní světci - Emily A. Duncan.
Výborné čtení pro všechny fanoušky slovanské mytologie. Jestli se vám líbil Medvěd a slavík nebo V zajetí zimy od Naomi Novik, rozhodně tuhle knihu nesmíte minout. Hlavní hrdinka Naďa žije v klášteře skrytém vysoko v horách a její život je vlastně nudný... nebýt toho, že v její zemi zrovna zuří válka a ona je zřejmě jediná, kdo může zvrátit její průběh a zachránit svou zem. Naďa totiž dokáže hovořit s bohy a oni plní její přání. Kdo by to nechtěl, že? Obnáší to však i spoustu trablí a nebezpečí. Zkrátka, těšte se na temnou fantasy, která přináší příběh dívky, netvora s temným tajemstvím a prince, jehož život se ocitne v ohrožení kvůli nekalým dvorním intrikám...



https://www.databazeknih.cz/images_books/42_/426986/big_nanos-wIs-426986.png 
Nanos - Timo Leibig
Dobrých sci-fi a dystopií není nikdy dost.Zajímavým kouskem je i Nanos, kde hlavní roli hrají drobné nanočástice. Jsou všude kolem nás. Díky nim je obyvatelstvo poslušné a věří všemu, co se jim řekne. Tihle drobečci vám zkrátka pěkně vygumují mozek. Existují však lidé, kteří jsou vůči nim rezistentní. Jedním z nich je i Malek, který má jediný cíl - přežít. Pro vládu je překážkou, pro rebely cennou posilou. No, nezní to skvěle?




https://www.databazeknih.cz/images_books/43_/430449/big_inspekce-syc-430449.jpgInspekce - Josh Malerman
Tak zaprvé, pokračování Birdboxu s názvem Mallory bude. Než se ho však dočkáme, dlouhou chvíli si můžeme zkrátit autorovou další knihou s názvem Inspekce. Opět tu máme zajímavý nápad. Dvě školy, chlapecká a dívčí, urkyté hluboko v lesích. Budoucí studenti jsou vychovávání tak, aby byli naprosto oddaní své práci. Mají z nich být géniové. Proto vyrůstají v nevědomosti o tom, že existuje druhé pohlaví. Jenže, co se stane, když zvídavý student a studentka začnou klást otázky a nakonec objeví jeden druhého?




https://www.databazeknih.cz/images_books/42_/426978/big_jeho-banan-9Rv-426978.jpg 
Jeho banán - Penelope Bloom
Mrkněte na obálku a hned ucítíte, jak vám stoupá červeň do tváří. Jo, tohle bude asi vážně bláznivé čtení plné sarkasmu a dvojsmyslů. Sice je to kniha plná klasických erotických klišé, ale zároveň zavání i originalitou. Těšte se proto na šéfíka, který má rád pravidla. Nikdo si je netroufá porušit. Až na hlavní hrdinku, která nemá zabrány. Je to vážně zlobivá holka. Každý přece ví, že na banán se šéfovi nesahá...



https://www.databazeknih.cz/images_books/42_/426493/big_nyxia-povstava-WLP-426493.jpgNyxia povstává - Scott Reintgen
Zpátky k young adult literatuře, konkrétně k výborné sérii Nyxia. Ta se blíží do napínavého finále, kterého se dočkáme již brzy. Pokud stále váháte, jestli se do ní pustit, přečtěte si tento článek. Dobrá zpráva navíc - jak jsem doufala, Asholords vážně přiklusají i do českých knihkupectví! Nevěšte proto hlavu, že jeden dobrý příběh končí!

Okomentovat

16 Komentáře

  1. Určitě to byla pěkná akce. A mne nejvíc zaujal ukořistěný thriller Máš mne v krvi. Prostě mám thrillery ráda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš thrillery ráda, tak tenhle učitě doporučuji, moc se mi líbil :)

      Vymazat
  2. Som nesmierne rada, že sa niekto predsa len rozhodol vydať v preklade Wicked Saints od Emily A Duncan. Tá kniha je hriešne dobrá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nadšená a hlavně extrémně natěšená, snad kniha nezklame :)

      Vymazat
  3. Podle toho, co jsem zaregistrovala bude tento rok nabytý skvělými knihami, a to jak naproto novými, tak pokračováními sérií. :)) Už teď mám seznam několika knih, které prostě musím přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně, taky na svůj seznam pořád něco přidávám :)

      Vymazat
  4. Tak to je super! Škoda, že takové akce nejsou někde v mém okolí, určitě bych neváhala a taky je navštívila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba příště se někde na nějaké akci potkáme :)

      Vymazat
  5. Těším se na Inspekci, která mě zaujala už jenom z toho, jak tam o ní mluvili. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě hodně zaujala :) Navíc Birdbox byl skvělý :)

      Vymazat
  6. Vypadá to na moc hezkou akci. :) A teda ten Příběh o Justinovi zní dobře. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, u toho příběhu se pořádně rozšoupla naše fantazie :D

      Vymazat
  7. Máš mě v krvi jsem si včera koupila, tak jsem zvědavá, jak se mi to bude líbit !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, ž budeš nadšená stejně jako já :) Hezké čtení :)

      Vymazat
  8. Moc se těším na Hříšné světce a zvědavá jsem na poslední Nyxii. Ale hlavně mě hrozně zaujala Inspekce, ten námět zní parádně.

    OdpovědětVymazat
  9. Já se tentokrát bohužel kvůli zdravotním problémům nemohla zúčastnit, ale vypadá to skvěle :-)

    OdpovědětVymazat