Dokud jsi se mnou - příběh velké lásky

Přemýšleli jste někdy, jak definovat zázrak? Jako pohled na nebe plné hvězd nebo to, že vás někdo miluje?

Vesmír má pro každého z nás nachystaný osud. Okolo někoho láska jen tak proletí, jako spěchající kometa, a někdo zažije drtivý výbuch supernovy. Jak moc mohou být naše city hluboké a jak neztrácet naději, vám ukáže film Dokud jsi se mnou. Film je inspirovaný osudem úspěšného zpěváka Jeremyho Campa a věřte, že jde skutečně o silný milostný příběh.


Jeremy je obyčejný student, který miluje hudbu. Skládá písně a hraje na kytaru. Právě nastupuje do prvního ročníku vysoké školy a to pro něj znamená nový začátek. Brzy se seznámí se svým hudebním idolem, zpěvákem Jean-Lucem. Ten si všimne jeho talentu a dá mu příležitost vystoupit na pódium. V tu chvíli se to ale stane...

V ten okamžik se zamiluje do dívky sedící v publiku. Na první pohled propadne kouzlu usměvavé Melissy. Stejnou dívku ovšem miluje i jeho kamarád. Přesto se jejich životy spojí a je z toho láska jako trám. Spolu s nimi prožijete jejich první rande v planetáriu, emotivní výlevy srdce v písničkách a krásné okamžiky nabité štěstím. Pak ale přijde zlom, který může znamenat konec jejich pohádky. Společně musí překonat rakovinu. Melissin život visí na vlásku a uzdravit ji může snad jen zázrak. Mají naději, že se dočkají svého ,,šťastně až do smrti,,?

Jestli milujete filmy jako Hvězdy nám nepřály nebo Nejdelší jízda, rozhodně byste tuto nejnovější romanťárnu neměli minout. Dokud jsi se mnou je totiž film o tom, jaké to je potkat životní lásku a pak ji pomalu ztrácet. Je to příběh předvídatelný, ale přesto moc krásný. Nehraje si na padesát odstínů, ale naopak staví na hluboké romantice. Tím rozumějte - žádné divoké svlíkačky, žádné americké komedie s vysmátými teenagery, ale naopak něžná a pomalu kvetoucí láska. Je to prostě film, co láme srdce, dojímá k slzám a přinutí vás se i zamyslet.

Je to jako jízda na horské dráze. Chvilku jste spolu s hlavními hrdiny nahoře, chvilku dole. Mezitím likvidujete jeden papírový kapesník za druhým a a jen jim přejete, ať tu jízdu nakonec skončí šťastně s hlavou v oblacích. Jeremy a Melissa si jsou totiž souzeni. Ona září jako hvězda a on kolem ní obíhá jako věrný satelit. Možná je škoda, že se příběh zaměřuje hlavně na Jeremyho. Přesto nad jejich osudem uroníte slzu, hlavně když některé momenty výborně dokresluje skvělá hudba.

Přesně takové emoční ždímačky mám ráda, takže film rozhodně doporučuji. Jediné, co může být překážkou je fakt, že film je hodně duchovně založený. V originále se jmenuje I still Believe. Stále věřím. Tenhle název k němu sedne mnohem více. Hlavní hrdinové neztrácejí naději, ani víru v Boha. Ano, asi každých deset minut tu padne slovo Bůh. Možná se nad tím jen pousmějete. Anebo z toho dostanete kopřivku, jen co uslyšíte slovo náboženství. Pokud se přes to ale přenesete, dočkáte se dojetí nad příběhem jedné velké lásky. Možná vám jen tak letmo škrtne o srdíčko anebo v něm zanechá hlubší dojem. Možná vám dodá naději, připomene co je v životě důležité anebo přiměje věřit i v zázraky. Nechte se překvapit!

Okomentovat

12 Komentáře

  1. Může to být moc pěkný film, ale bohužel toto pro mne není. Hvězdy nám nepřály jsem moc nemusela, takže se tomuto filmu vyhnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad tě nalákám příště na něco jiného :)

      Vymazat
  2. Až nebudu vědět, na co mrknout, tak tohle vyzkouším :D Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co, je to milá odechovka i když emočně trochu náročná :) I tak ale ty hezké dojmy převažují nad spotřebou kapesníčků :)

      Vymazat
  3. Priznám sa, že tieto tipy filmov a kníh veľmi nevyhľadávam, ale možno, keď na to bude niekedy nálada tak budem vedieť po čom siahnuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy určitě přijde ta správná nálada :) Nebo alespoń u mě to tak je, že pokaždé mám chuť na jiný žánr a někdy dojde i na tu romantiku :)

      Vymazat
  4. O filmu slyším poprvé a zaujal mě. :) Na tenhle žánr je třeba mít náladu, ale až bude, určitě si na film vzpomenu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemusím ormantiku pořád, ale někdy je na to zkrátka vhodný okamžik :) Snad se ti kdyžtak film bude líbit :)

      Vymazat
  5. Tak to je určitě film, který se mi bude líbit. :) Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě nalákala :) Snad se ti bude líbit! :)

      Vymazat
  6. No jsem ráda, že o tom něco vím, ale jinak to není nic pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný smutný příběh má velkou sílu a slzy jsou n místě.

    OdpovědětVymazat