Vánoční filmy aneb dávka intenzivní romantiky

 Šťastné a veselé Vánoce, milí knihomolové! Letos potřebujeme té vánoční atmosféry ještě více, než jindy. Až zdlábnete štědrovečerní večeři, rozbalíte si všechny dárky, zaradujete se nad novými knihami a zkouknete oblíbené pohádky, možná dostanete chuť na špetku intenzivní vánoční romantiky...

Letošní Vánoce si žádají dokonalý únik od reality. Potřebujeme předvídatelné romantické zápletky, šťastné konce, barevná světýlka, spoustu třpytu a sněhu. Zkrátka je  čas ohřát si horkou čokoládu, obléknout si nejpříjemnější ponožky a pustit si vánoční filmy, které zahřejí u srdce.


Sváteční rande
(Netflix )

Sloane a Jackson by nejraději Vánoce zrušili. Sloane je poslední nezadaná v rodině a o všech svátcích musí čelit nekonečný pokusům svých příbuzných, dohodit jí přítele. Všichni si myslí, že zůstane starou pannou závislou na čokoládě. Naopak sebevědomý hezounek Jackson skončí ve spárech přítelkyně, která se jej po jedné noci rozhodne pozvat na svátky domů, přičemž její rodina je až děsivě vánočně kýčovitá. Zkrátka oba mají každý rok z vánočních svátků trauma. Ti dva se náhodou potkají v obchodě, když vracejí nevhodné dárky. Navzájem se předhání v tom, kdo měl horší Vánoce. A tak se rozhodnou, že místo traumatizujícího hledání partnera, stráví následující rok všechny svátky spolu. Jako dva přátelé si dají sváteční rande na Silvestra, Valentýna  i všechny další svátky.

Všichni už určitě tušíme, jak tohle asi dopadne. Sváteční rande je jeden z těch úsměvných a naivních filmů s předvídatelnou zápletkou. Tahle komedie možná díru do světa originality neudělá, ale na ústřední dvojici se dobře kouká, na mnoha místech film pobaví a každé zasmání nebo hřejivé pohlazení u srdce se počítá. Takže i když film má v sobě jistou dávku vánočního cynismu a není jen o Vánocích, přesto stojí za zkouknutí. Už jen kvůli sympatickému Jacksonovi, pár narážkám na Hříšný tanec nebo naději, že i když dostanete k Vánocům babičkovské pyžamo velikosti XXL, nemusí to znamenat, že strávíte následující rok cpaním se u televize. Kdo ví, třeba narazíte v obchodě na toho pravého...


Princezna z cukrárny a Princezna z cukrárny: Zase vyměněná
(Netflix)

Je libo trocha pohádkové atmosféry? Zasněžené království, roztomilý princ, spousta vánoční výzdoby a k tomu hromada cukru? To je Princezna z cukrárny, cukrkandlově sladká moderní pohádka jako stvořená pro sváteční večery.

Cukrářka Stacy má v Chicagu malou cukrárnu, kterou vede spolu se svm nejlepším kamarádem Kevinem. Jejich dorty a zákusky jsou proslulé široko daleko. Dokonce až natolik, že jim přijde pozvánka na elitní vánoční cukrářskou soutěž v Belgrávii. Stacy ještě netuší, že cesta do téhle zapomenuté a kýčovitě vánočně přezdobené zemičky, jí úplně změní život. Vyzbrojená svým programem má rozplánovaný výlet z minuty na minutu. Ne vždy jde ale vše podle plánu, třeba když cestou na toaletu vrazí do vévodkyně Margaret, která si má brát samotného prince a která jí je náhodou podobná jako vejce vejci. Margaret dostane nápad, vyzkoušet si život obyčejných lidí a tak si obě dívky prohodí role. Jedna se musí poprat s nástrahami královského paláce, etikety a s neobyčejným zájmem prince Edwarda. Naopak Margaret přijde na chuť životu běžných smrtelníků a do oka jí padne kamarád její dvojnice..

Princezna z cukrárny je film s neskutečnou dávkou vánoční roztomilosti. Netflix se tu asi řídí heslem - čím více světýlek, stromečků a výzdoby, tím lépe. Celý film je sladký jako med a má tak pohádkově šťastný konec, že by se mohl pouštět některým záporákům v rámci převýchovy. Záměrem filmu je pozitivně naladit a to se povedlo na jedničku. Díky tomu úplně vypustíte nelogické detaily a užijete si tuhle jednohubku od začátku až do konce. Pro naše dušičky unavené karanténou, tohle bude dokonalé romantické rozptýlení!


Okomentovat

10 Komentáře

  1. Sváteční rande se mi moc líbilo, za mě super komedie. Princezna z cukrárny milá oddechovka, stejně tak třeba se mi líbil Předvánoční večer.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda,že se ti líbila :) Jsou to takové prima oddechovky, pro hezký večer a vánoční atmosféru :)

      Vymazat
  2. Ani jeden z filmů jsem neviděla, ale všechny mě lákají. :) Na Vánoce jsou tyhle romantické odpočinkové milé filmíky ideální. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se ti budou líbit :) Jako romantické oddechovky svůj ůčel splnily přesně :) Skvělé na odreagování a navození atmosféry :)

      Vymazat
  3. Normálně na americké romantické filmy nekoukám, ale tak nějak jsem měla chuť na něco vánočního, tak jsem zkusilo to Sváteční randne, ale vůbec se mi nelíbilo. Vtipné mi to téměř nepřišlo... Já na tyhle druhy filmů prostě nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že Rande je typický americký humor a to nemusí vždy sednout každému :) Aostatní vánoční filmy zase bývají hodně kýčovité a přezdobené, s tím se taky ne každý popere :)

      Vymazat
  4. Ani jeden z filmů jsem neviděla, ale určitě kouknu..mám na seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako oddechovku rozhodně oba doporučuji :) A perfektní a roztomilý je i Předvánoční večer :)

      Vymazat
  5. Sice neznám, ale zdají se to být dobré tipy. Princezna z cukrárny je zdá se být tematicky přímo pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  6. Z uvedených neznám ani jeden film :/

    OdpovědětVymazat